450g kachního masa (bez kostí a kůže)
1 bílek
2 lžíce škorobové moučky
rostlinný olej na smažení
130g řapíkatého celeru, nakrájený na cca 2 cm kousky
130 g brokolice, rozebrané na malé růžičky
1 červená a
1 žlutá paprika, zbavené semínek a pokrájené
2 rozetřené stroužky česneku
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce čínského rýžového vína (suché cherry)
1 lžička světlehnědého cukru
1,5 dl kuřecího vývaru
2 lžičky sezamových semínek
V misce rozmíchejte bílek se škrobovou moučkou.
Kachní maso pokrájejte na kostky o hraně 2-2,5 cm a promíchejte je
se směsí škrobové moučky a bílku.
V předehřátém woku nebo pánvi rozehřejte olej, dokud se z něj nezačne kouřit.
Vložte naložené maso a smažte na prudkém plameni 5-7 minut, dokud není
křupavé. Vyjmeme děrovanou lžící na pap. ubrousky.
Do woku dáme papriky, celer.řapíky a brokolici. Smažíme na prudkém plameni
3-4 minuty. Vyjmeme děrovanou lžící, dáme okapat.
Ve woku necháme 2 lžíce oleje, na prudkém ohni osmahneme česnek max. 30 vteřin,
přidáme sójovou omáčku, rýžové víno nebo sherry, cukr a kuřecí vývar a uvedeme
do varu.
Přidáme kachní maso, mícháme a 2 minuty provaříme.
Kdo víc solí, může lehce dosolit zeleninu i maso. Já nesolím, ale přidávám 3 sušené
chilli papričky 2cm.
Při servírování jednotlivé porce posypeme sezamovým semínkem.
Jako přílohu můžeme podávat kuskus, rýži nebo těstoviny.
1 bílek
2 lžíce škorobové moučky
rostlinný olej na smažení
130g řapíkatého celeru, nakrájený na cca 2 cm kousky
130 g brokolice, rozebrané na malé růžičky
1 červená a
1 žlutá paprika, zbavené semínek a pokrájené
2 rozetřené stroužky česneku
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce čínského rýžového vína (suché cherry)
1 lžička světlehnědého cukru
1,5 dl kuřecího vývaru
2 lžičky sezamových semínek
V misce rozmíchejte bílek se škrobovou moučkou.
Kachní maso pokrájejte na kostky o hraně 2-2,5 cm a promíchejte je
se směsí škrobové moučky a bílku.
V předehřátém woku nebo pánvi rozehřejte olej, dokud se z něj nezačne kouřit.
Vložte naložené maso a smažte na prudkém plameni 5-7 minut, dokud není
křupavé. Vyjmeme děrovanou lžící na pap. ubrousky.
Do woku dáme papriky, celer.řapíky a brokolici. Smažíme na prudkém plameni
3-4 minuty. Vyjmeme děrovanou lžící, dáme okapat.
Ve woku necháme 2 lžíce oleje, na prudkém ohni osmahneme česnek max. 30 vteřin,
přidáme sójovou omáčku, rýžové víno nebo sherry, cukr a kuřecí vývar a uvedeme
do varu.
Přidáme kachní maso, mícháme a 2 minuty provaříme.
Kdo víc solí, může lehce dosolit zeleninu i maso. Já nesolím, ale přidávám 3 sušené
chilli papričky 2cm.
Při servírování jednotlivé porce posypeme sezamovým semínkem.
Jako přílohu můžeme podávat kuskus, rýži nebo těstoviny.
Comment