Plněná sekaná špenátem
500 g mletého masa, cibule, 1 vejce, sůl, pepř, trochu majoránky, mléko, strouhanka.
1 špenátový protlak, 1 malá cibule, česnek, hladká mouka, sůl, mléko a olej.
Nejdříve si připravíme špenát. Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak přidáme lžíci hladké mouky a uděláme cibulovou jíšku. Do jíšky vložíme rozmražený protlak, ze kterého jsme slili vodu, přidáme trochu mléka a za stálého míchání povaříme. Na konec přidáme rozetřený česnek, tolik kdo má rád a sůl. Necháme vychladnout.
Do mletého masa dáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, majoránku, vejce a asi 1 dcl mléka. Pořádně promícháme, aby se všechno spojilo. Pak zasypáváme strouhankou a vypracujeme pěkné těsto. Z něho tvoříme placičky asi jako dlaň velké nebo jak kdo chce asi 1 cm silné. Do prostřed každé dáme 1,5 lžičky vychladlého špenátu a přehneme a okraje pořádně stiskneme, aby špenát nevytékal. Pak smažíme na oleji. Podáváme s brambory a kdo chce , tak i s tatarkou.
500 g mletého masa, cibule, 1 vejce, sůl, pepř, trochu majoránky, mléko, strouhanka.
1 špenátový protlak, 1 malá cibule, česnek, hladká mouka, sůl, mléko a olej.
Nejdříve si připravíme špenát. Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak přidáme lžíci hladké mouky a uděláme cibulovou jíšku. Do jíšky vložíme rozmražený protlak, ze kterého jsme slili vodu, přidáme trochu mléka a za stálého míchání povaříme. Na konec přidáme rozetřený česnek, tolik kdo má rád a sůl. Necháme vychladnout.
Do mletého masa dáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, majoránku, vejce a asi 1 dcl mléka. Pořádně promícháme, aby se všechno spojilo. Pak zasypáváme strouhankou a vypracujeme pěkné těsto. Z něho tvoříme placičky asi jako dlaň velké nebo jak kdo chce asi 1 cm silné. Do prostřed každé dáme 1,5 lžičky vychladlého špenátu a přehneme a okraje pořádně stiskneme, aby špenát nevytékal. Pak smažíme na oleji. Podáváme s brambory a kdo chce , tak i s tatarkou.
Comment