PEČENÝ králík (v nálevu) připravte si : 1.králíka(nejlépe domácí) omyjte,nařežte na jednotlivé porce(hřbet,nohy,stehna),osolte,zakapejte citronem,a ted´nálev : cca 1,5.litru vody svaříme se 2.kostečkami zeleninového bujónu+ přidáme pokrájenou 1.mrkev,1.menší cibulku,2.lžíce magi pol.koření,3.polévkové lžíce sladké papriky,2.lžičky mletého zázvoru,špetka tymiánu.2.velké hlavy česneku- rozmačkáme,vše rozmícháme a společně i s králíčkem svaříme cca hodinku.Do zchladlého základu přidáme 2.deci libovolného bílého vínka.To vše v čem jsme ušáka vařily, přendáme po 24.hodinách do trouby a upečeme ,až maso lehce jde od kosti,je hotovo. Vhodnou přílohou bramborový knedlík,vařený brambor,nebo rýže.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Králík v nálevu
Collapse
X
Comment