Králičí maso : na obrázku jsou rolky z : králíčích filetů a králičího předku na plátky .. koupeno v Bille, jinak samozřejmě naporcovaný králík...stehna, předky, co je... jde o tu chuť
Filety osolím , opepřím, ostatní plátky také, na ně kladu slaninu, dám filetky a zabalím.
Když mám jiné kousky z králíka,stehna .. tak slaninu prostě rozprostřu nahoru, menší kousky do slaniny zabalím.
Připravené maso, osolené, opepřené dám do pekáčku s olejem, cibulí , nakrájená je na větší kousky,dále přidám bobkový list, tymián,jalovec, nové koření, celý pepř / asi á 5 kuliček/ trošičku červené mleté papriky, několik stroužků česneku .. NELOUPANYCH !!!!
to je důležitá vychytávka. Navrch tu slaninu, dám do vyhřáté trouby a prudce zapeču, podleju pivem ! já jen to první podlití, přikryju a peču pak zvolna na 15O- 18 st.,
Měkké odkryju a přidám teplotu, případně podleju, ale už jen vodou.
Maso přendám na porcelánovou mísu nebo talíř a šoupnu ještě na chvíli do trouby na plné grády. Mezitím sos.
Pekáč se sosem dám na sporák a prudce nechám odpařit vodu, lehce zapráším hl. moukou,opeču a zaleju horkou vodou, odškrabuji výpečka ze stěn, provařím. Pak přecedím !! Dochutím, ale většinou fakt není třeba. !!
Filety osolím , opepřím, ostatní plátky také, na ně kladu slaninu, dám filetky a zabalím.
Když mám jiné kousky z králíka,stehna .. tak slaninu prostě rozprostřu nahoru, menší kousky do slaniny zabalím.
Připravené maso, osolené, opepřené dám do pekáčku s olejem, cibulí , nakrájená je na větší kousky,dále přidám bobkový list, tymián,jalovec, nové koření, celý pepř / asi á 5 kuliček/ trošičku červené mleté papriky, několik stroužků česneku .. NELOUPANYCH !!!!
to je důležitá vychytávka. Navrch tu slaninu, dám do vyhřáté trouby a prudce zapeču, podleju pivem ! já jen to první podlití, přikryju a peču pak zvolna na 15O- 18 st.,
Měkké odkryju a přidám teplotu, případně podleju, ale už jen vodou.
Maso přendám na porcelánovou mísu nebo talíř a šoupnu ještě na chvíli do trouby na plné grády. Mezitím sos.
Pekáč se sosem dám na sporák a prudce nechám odpařit vodu, lehce zapráším hl. moukou,opeču a zaleju horkou vodou, odškrabuji výpečka ze stěn, provařím. Pak přecedím !! Dochutím, ale většinou fakt není třeba. !!
Comment