Játra na kyselo
600 g vepřových jater nebo drůbežích, 1 malá sklenice zeleninového leča, sůl, pepř, olej, balzamikový ocet, 2 cibule, 4 stroužky česneku, worchesterová omáčka
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme, přidáme na plátky nakrájený česnek, podlijeme vodou podle potřeby a necháme dusit do měkka. Když jsou játra měkká, přidáme zeleninové lečo, osolíme, dáme podle chuti balzamikový ocet a worchesterovou omáčku.
Játra by měla být jemně nakyslá. Pokud dáme drůbeží játra je to rychlá večeře. Podáváme s rýží, hranolky atd.
600 g vepřových jater nebo drůbežích, 1 malá sklenice zeleninového leča, sůl, pepř, olej, balzamikový ocet, 2 cibule, 4 stroužky česneku, worchesterová omáčka
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme, přidáme na plátky nakrájený česnek, podlijeme vodou podle potřeby a necháme dusit do měkka. Když jsou játra měkká, přidáme zeleninové lečo, osolíme, dáme podle chuti balzamikový ocet a worchesterovou omáčku.
Játra by měla být jemně nakyslá. Pokud dáme drůbeží játra je to rychlá večeře. Podáváme s rýží, hranolky atd.