Sekaná, jako "kniha"
Pro 4 osoby:
500 g mletého masa (já používám hovězí, míchané s vepřovým)
100 g šunky
100 g ementálu
trochu dušeného špenátu (na váhu nevím kolik, to nechám na vás)
2 vejce
sůl, pepř
trochu oleje na pomaštění alobalu
strouhaný parmazán, grana padana, nebo jiný tvrdý sýr na posypání.
Masíčko si jenom trochu osolím, opepřím a dám pouze jedno vajíčko. Vezmu alobal, pomastím ho olejem (já oliváčem), aby se to maso nepřilepilo a rozplácám ho do nízkého obdélníka. Pak začnu pokrývat šunkou, na to sýr emental, na to omeletu z druhého vajíčka a pak pouze na půlku povrchu špenát. Potom pomocí toho alobalu to přehnu na půl, jako knihu. Nakonec začnu přimačkávat tři hrany, aby náplň neutekla. Když je to pěkně uhňácané, dám to i s alobalem do pekáče a hodím do trouby asi na 200°C. Když je povrch pěkně upečený, posypu to sýrem (grana padana, parmazán, nebo nějaký tvrdý sýr), dám ještě zapéct a hotovo.
Má to velkou výhodu, že se to neobrací, nepraská, nesplaskne se, prostě je bezva. Já do toho mletého nic moc nedávám, protože ta náplň tomu dá svoji chuť, takže není potřeba.
To maso opravdu uplácám na pomaštěný alobal, aby drželo pohromadě.
Peču to položené na alobalu proto, že když vyteče trochu sýra, nepálí se a dobře se sekaná přenáší do pekáčku, aniž by se rozlomila.
Pro 4 osoby:
500 g mletého masa (já používám hovězí, míchané s vepřovým)
100 g šunky
100 g ementálu
trochu dušeného špenátu (na váhu nevím kolik, to nechám na vás)
2 vejce
sůl, pepř
trochu oleje na pomaštění alobalu
strouhaný parmazán, grana padana, nebo jiný tvrdý sýr na posypání.
Masíčko si jenom trochu osolím, opepřím a dám pouze jedno vajíčko. Vezmu alobal, pomastím ho olejem (já oliváčem), aby se to maso nepřilepilo a rozplácám ho do nízkého obdélníka. Pak začnu pokrývat šunkou, na to sýr emental, na to omeletu z druhého vajíčka a pak pouze na půlku povrchu špenát. Potom pomocí toho alobalu to přehnu na půl, jako knihu. Nakonec začnu přimačkávat tři hrany, aby náplň neutekla. Když je to pěkně uhňácané, dám to i s alobalem do pekáče a hodím do trouby asi na 200°C. Když je povrch pěkně upečený, posypu to sýrem (grana padana, parmazán, nebo nějaký tvrdý sýr), dám ještě zapéct a hotovo.
Má to velkou výhodu, že se to neobrací, nepraská, nesplaskne se, prostě je bezva. Já do toho mletého nic moc nedávám, protože ta náplň tomu dá svoji chuť, takže není potřeba.
To maso opravdu uplácám na pomaštěný alobal, aby drželo pohromadě.
Peču to položené na alobalu proto, že když vyteče trochu sýra, nepálí se a dobře se sekaná přenáší do pekáčku, aniž by se rozlomila.
Comment