Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sekaná, jako "kniha"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sekaná, jako "kniha"

    Sekaná, jako "kniha"
    Pro 4 osoby:
    500 g mletého masa (já používám hovězí, míchané s vepřovým)
    100 g šunky
    100 g ementálu
    trochu dušeného špenátu (na váhu nevím kolik, to nechám na vás)
    2 vejce
    sůl, pepř
    trochu oleje na pomaštění alobalu
    strouhaný parmazán, grana padana, nebo jiný tvrdý sýr na posypání.

    Masíčko si jenom trochu osolím, opepřím a dám pouze jedno vajíčko. Vezmu alobal, pomastím ho olejem (já oliváčem), aby se to maso nepřilepilo a rozplácám ho do nízkého obdélníka. Pak začnu pokrývat šunkou, na to sýr emental, na to omeletu z druhého vajíčka a pak pouze na půlku povrchu špenát. Potom pomocí toho alobalu to přehnu na půl, jako knihu. Nakonec začnu přimačkávat tři hrany, aby náplň neutekla. Když je to pěkně uhňácané, dám to i s alobalem do pekáče a hodím do trouby asi na 200°C. Když je povrch pěkně upečený, posypu to sýrem (grana padana, parmazán, nebo nějaký tvrdý sýr), dám ještě zapéct a hotovo.
    Má to velkou výhodu, že se to neobrací, nepraská, nesplaskne se, prostě je bezva. Já do toho mletého nic moc nedávám, protože ta náplň tomu dá svoji chuť, takže není potřeba.
    To maso opravdu uplácám na pomaštěný alobal, aby drželo pohromadě.
    Peču to položené na alobalu proto, že když vyteče trochu sýra, nepálí se a dobře se sekaná přenáší do pekáčku, aniž by se rozlomila.
    Attached Files
    Last edited by Sonia; 11.01.2011, 18:18.
    Soňa

  • #2
    A ještě další fotky k postupu:
    Attached Files
    Soňa

    Comment


    • #3
      Soni, vypadá to skvěle, někdy musím zkusit, ne jen "obyč" šišku.
      Tak si jdu namazat aspoň chleba pomazánkovým máslem...
      anina s.

      Comment


      • #4
        Soňo, to musí být "žramózní", nebo famozní? .-)
        Maruš

        Comment


        • #5
          Sonio ty máš samé pefektní receptíky,mňamka.

          Comment


          • #6
            Soničko,
            no to vypadá moc lákavě. To snad ukuchtím o víkendu
            Akorát já vůbec nepoužívám ten listový špenát, tak uvařím normální - udělám ho hustší - a bude
            Gábina

            Comment


            • #7
              Soni, úžasná barevnost a určo výborný.
              Jana H.

              Comment


              • #8
                Nádherná mozaika, krásné.To musím také zkusit. Jen to musím udělat jako Gábinka z protlaku, protože u nás ten listový špenát nikdo nechce. Udělám ho hustší.
                Mirka

                Comment


                • #9
                  To vypadá krásně. Taky vyzkouším, mňam

                  Comment

                  Pracuji...
                  X