Hovězí na houbách
„svázané“ hovězí maso osolím a opepřím ze všech stran. Pořádně osmahnu až dohněda na olivovém oleji. Potom maso přikryji pokličkou. Namočím si sušené houby, které potom scedím, přidám k masu a postupně podlévám jejich vodou. Maso dělám na hořáku. Nepřidávám žádnou mouku ani smetanu. Má to být takové přírodní.
Pečené brambory
Oloupané brambory rozkrájím na měsíčky, poleju olivovým olejem, osolím, přidám kmín, sušený libeček, kopr, pocákám citronovou šťávou a peču v troubě na 220°C. Délka pečení záleží na druhu brambor, takže ochutnávám a ochutnávám....
Dušené zelené fazolky
2 větší stroužky česneku nakrájím na malé kousky a osmahnu na olivovém oleji. Pak přidám jednu polévkovou lžíci rajského protlaku (já mám ten v tubě), přidám trochu vody, aby se „rozpustil“, osolím dobře a přidám zelené fazolky. Dusím a občas trochu podliji vodou, když je potřeba. Omáčka nemá být hustá - rajčatová, ale zase jenom taková „přírodní“.
Dobrou chuť!!!
„svázané“ hovězí maso osolím a opepřím ze všech stran. Pořádně osmahnu až dohněda na olivovém oleji. Potom maso přikryji pokličkou. Namočím si sušené houby, které potom scedím, přidám k masu a postupně podlévám jejich vodou. Maso dělám na hořáku. Nepřidávám žádnou mouku ani smetanu. Má to být takové přírodní.
Pečené brambory
Oloupané brambory rozkrájím na měsíčky, poleju olivovým olejem, osolím, přidám kmín, sušený libeček, kopr, pocákám citronovou šťávou a peču v troubě na 220°C. Délka pečení záleží na druhu brambor, takže ochutnávám a ochutnávám....
Dušené zelené fazolky
2 větší stroužky česneku nakrájím na malé kousky a osmahnu na olivovém oleji. Pak přidám jednu polévkovou lžíci rajského protlaku (já mám ten v tubě), přidám trochu vody, aby se „rozpustil“, osolím dobře a přidám zelené fazolky. Dusím a občas trochu podliji vodou, když je potřeba. Omáčka nemá být hustá - rajčatová, ale zase jenom taková „přírodní“.
Dobrou chuť!!!