Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zabíjačkový guláš pro 4 osoby

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zabíjačkový guláš pro 4 osoby

    když nezabíjíte prase, můžete mít tuto skvělou pochoutku!

    Ingredience:
    20 dkg vepřového masa nejlépe plecka
    1 vepřový jazyk
    1 vepřové srdce
    20 dkg vepřových ledvinek
    20 dkg vepřových jater
    1 kg cibule
    2 paličky česneku
    majoránka, pepř, sůl
    vepřové sádlo
    mouku nebo jíšku na zahuštění


    Postup přípravy:
    Postup je stejný jako při přípravě vepřového nebo hovězího guláše.
    Důležité – nakrájenou cibuli sypeme až do rozpáleného omastku a necháme zhnědnout. Barva smažené cibule předznamenává barvu hotového guláše. Ideální chuť získáme, pokud 8-10x za přípravu přilijeme pod maso trochu studené vody nebo červeného vína.
    U toho typu guláše nepoužíváme papriku!
    Kvůli použití jater solíme a pepříme až v úplném závěru přípravy guláše, tedy již hotové jídlo. Pokud bychom pokrm kořenili před jeho uvařením, mohla by játra ztvrdnout!
    Majoránku nejprve rozetřeme mezi dlaněmi a pak vsypeme do pokrmu. Nemusíme s ní šetřit.

    Příloha:
    Chléb – ten stačí prostě jen nakrájet.

    Vhodný nápoj
    Nejvhodnějším nápojem je v tomto případě bezesporu pivo .)
Pracuji...
X