když nezabíjíte prase, můžete mít tuto skvělou pochoutku!
Ingredience:
20 dkg vepřového masa nejlépe plecka
1 vepřový jazyk
1 vepřové srdce
20 dkg vepřových ledvinek
20 dkg vepřových jater
1 kg cibule
2 paličky česneku
majoránka, pepř, sůl
vepřové sádlo
mouku nebo jíšku na zahuštění
Postup přípravy:
Postup je stejný jako při přípravě vepřového nebo hovězího guláše.
Důležité – nakrájenou cibuli sypeme až do rozpáleného omastku a necháme zhnědnout. Barva smažené cibule předznamenává barvu hotového guláše. Ideální chuť získáme, pokud 8-10x za přípravu přilijeme pod maso trochu studené vody nebo červeného vína.
U toho typu guláše nepoužíváme papriku!
Kvůli použití jater solíme a pepříme až v úplném závěru přípravy guláše, tedy již hotové jídlo. Pokud bychom pokrm kořenili před jeho uvařením, mohla by játra ztvrdnout!
Majoránku nejprve rozetřeme mezi dlaněmi a pak vsypeme do pokrmu. Nemusíme s ní šetřit.
Příloha:
Chléb – ten stačí prostě jen nakrájet.
Vhodný nápoj
Nejvhodnějším nápojem je v tomto případě bezesporu pivo .)
Ingredience:
20 dkg vepřového masa nejlépe plecka
1 vepřový jazyk
1 vepřové srdce
20 dkg vepřových ledvinek
20 dkg vepřových jater
1 kg cibule
2 paličky česneku
majoránka, pepř, sůl
vepřové sádlo
mouku nebo jíšku na zahuštění
Postup přípravy:
Postup je stejný jako při přípravě vepřového nebo hovězího guláše.
Důležité – nakrájenou cibuli sypeme až do rozpáleného omastku a necháme zhnědnout. Barva smažené cibule předznamenává barvu hotového guláše. Ideální chuť získáme, pokud 8-10x za přípravu přilijeme pod maso trochu studené vody nebo červeného vína.
U toho typu guláše nepoužíváme papriku!
Kvůli použití jater solíme a pepříme až v úplném závěru přípravy guláše, tedy již hotové jídlo. Pokud bychom pokrm kořenili před jeho uvařením, mohla by játra ztvrdnout!
Majoránku nejprve rozetřeme mezi dlaněmi a pak vsypeme do pokrmu. Nemusíme s ní šetřit.
Příloha:
Chléb – ten stačí prostě jen nakrájet.
Vhodný nápoj
Nejvhodnějším nápojem je v tomto případě bezesporu pivo .)