Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zakryté hovězí plátky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zakryté hovězí plátky

    Zakryté hovězí plátky
    4 plátky hovězího masa,200 - 250 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny ,4 - 5 nakládaných kyselých okurek
    sůl ,mletý pepř ,olej,horčice ,hladká mouka ,Tatra mléko
    Hovězí plátky naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a opepříme a na jedné straně potřeme hořčicí, obalime v hladké mouce a po obou stranách osmažíme na rozpáleném tuku. Pak je vyjmeme na talíř a necháme v teple. Do zbylého oleje přidáme jednu nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmažíme do hněda, ale pozor, aby se nespálila. Pak do ní vložíme osmažené hovězí plátky, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Na druhou pánvičku dáme trochu oleje, přidáme na kostičky nakrájený bůček, cibulku a okurky a chvilku smažíme. Když jsou plátky tak do 3/4 hotové, přendáme je do pekáčku posypeme směsí tak, aby byly celé přikryté, zalijeme mlékem Tatra a vložíme do trouby dopéct, až jsou měkké.
    Jako přílohu lze použít různě upravené brambory.
    Attached Files
    Jana H.
Pracuji...
X