Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sekaná jako roštěná

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

500 g mletého masa, 3 cibule, sůl, pepř, hořčice,hladká mouka, olej, 1 vejce, strouhanka a mléko.

Do mletého masa přidáme pepř, sůl, 1 vejce, strouhanku a trochu mléka a nadrobno pokrájenou 1 cibuli. Pořádně vypracujeme a děláme placičky velké asi jako dlaň. Placičky potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na rozpáleném oleje rychle opečeme. Opečené placičky přendáme na talíř a do výpeku dáme osmažit 2 na kostičky nakrájené cibule. Když je cibule osmažená, přidáme placičky, podlijeme vodou a necháme dusit až se cibule rozdusí, aby se udělal pěkný sos. Pokud není rozvařená, můžeme ji protlačit sítkem nebo rozmixovat nebo nechat jen tak, jak to má každý rád. Na závěr dochutíme solí, když je sos málo slaný.
    Podáváme s různě upravenými brambory.
    Attached Files
    Jana H.

Re: Sekaná jako roštěná

Ahojky Jani H, mám dotázek ,to mleté maso je jen hovězí? Skusím ,co je od masa to se u nás může.Božena

Comment

Boženko, já dělám sekanou jen z bůčku, takového pěkného od pupku. Je to libové. Takhle ji už dělávala moje maminka. Z hovězího nám moc nechutnala, z toho bůčku je taková jemnější. Ale jinak si dej třeba půl na půl, jak jsi zvyklá. Doufám, že bude chutnat. Je to zas něco jiného a dá se to jíst. Jana H.
      Jana H.

Comment

Jani H, určitě skusím ,mám pěknou špičku v mrazáku.Mě nedalo to slovo roštěná.Božena

Comment

Zase musím napsat, že když kouknu, kdo je online, tak mě většinou u "návštěvníků" zaujme, co prohlížejí a tak na to kliknu. Že to má svoje výhody, jinak se nějak na některé recepty nedostanu, je jich tolik.
          Někdy uvažuju, co z mletého masa a tohle je prima tip.
          anina s.

Comment

Ahoj Jani H., dnes jsem to vařila na oběd, z mletého krůtího masa, do sosu jsem ještě kápla kečup, hořčici a sójovku.
            Chlap mlaská, tak jsem zvědavá, jak se mi karboše povedly.
            anina s.

Comment

Janino, to jsem ráda, že chutná. To mám vždycky radost, když je pusa "umaštěná".
              Jana H.

Comment

JaniH., tak mám umaštěnou pusu, já jím podle hladu, a ráno piju hodně Nescafé a pak ovocné čaje, pak zobnu snídani a pak se napájím jemně perlivou vodou...
                Je to výborné, sice ne z vepřového a omáčku jsem poupravila, ale je to bašta.
                Dík za tip.
                anina s.

Comment

Pracuji...
                X