Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Risotto s krevetami, hráškem a šafránem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Risotto s krevetami, hráškem a šafránem

    pro 4 osoby:
    320 g rýže
    24 krevet již oloupaných
    100 g zeleného hrášku (já používám mražený slaďoučký)
    20 g cibule nebo šalotky
    200 g rajských (polpa-dužina)
    2 dl bílého suchého vína
    80 g másla
    1 l zeleninového vývaru (já dala kostku)
    šafrán
    sůl a pepř

    Na velké pánvi si rozpustím máslo a na něm nejprve podusím šalotku (nebo cibuli), potom orestuji rýži a nakonec přidám bílé víno. Když se odpaří, začnu podlévat vývarem podle potřeby. Asi v polovině přidám šafrán a hrášek a pokračuji ve vaření.
    Mezitím si vedle rozehřeji trochu másla a na něm orestuji 1-2 minuty krevety, osolím, opepřím a dám stranou. Udržuji je v teple. Do másla po krevetách přidám rajčata a povařím je.
    Když je rýže měkká, vypnu plamen a přidám do ní kus studeného másla a dobře promíchám.
    Krevety přidám do rajské omáčky. Servírujeme tak, že na talíř rozložíme risotto s hráškem a na to rajskou omáčku s krevetami.
    Jako příloha se hodí dobré červené vínečko, co přímo "píše".
    Dobrou chuť.

    Toto risotto jsem vařila podle receptu v "L´enciklopedia della cucina italiana"
    Last edited by Sonia; 17.11.2010, 21:23.
    Soňa
Pracuji...
X