pro 4 osoby:
320 g rýže
24 krevet již oloupaných
100 g zeleného hrášku (já používám mražený slaďoučký)
20 g cibule nebo šalotky
200 g rajských (polpa-dužina)
2 dl bílého suchého vína
80 g másla
1 l zeleninového vývaru (já dala kostku)
šafrán
sůl a pepř
Na velké pánvi si rozpustím máslo a na něm nejprve podusím šalotku (nebo cibuli), potom orestuji rýži a nakonec přidám bílé víno. Když se odpaří, začnu podlévat vývarem podle potřeby. Asi v polovině přidám šafrán a hrášek a pokračuji ve vaření.
Mezitím si vedle rozehřeji trochu másla a na něm orestuji 1-2 minuty krevety, osolím, opepřím a dám stranou. Udržuji je v teple. Do másla po krevetách přidám rajčata a povařím je.
Když je rýže měkká, vypnu plamen a přidám do ní kus studeného másla a dobře promíchám.
Krevety přidám do rajské omáčky. Servírujeme tak, že na talíř rozložíme risotto s hráškem a na to rajskou omáčku s krevetami.
Jako příloha se hodí dobré červené vínečko, co přímo "píše".
Dobrou chuť.
Toto risotto jsem vařila podle receptu v "L´enciklopedia della cucina italiana"
320 g rýže
24 krevet již oloupaných
100 g zeleného hrášku (já používám mražený slaďoučký)
20 g cibule nebo šalotky
200 g rajských (polpa-dužina)
2 dl bílého suchého vína
80 g másla
1 l zeleninového vývaru (já dala kostku)
šafrán
sůl a pepř
Na velké pánvi si rozpustím máslo a na něm nejprve podusím šalotku (nebo cibuli), potom orestuji rýži a nakonec přidám bílé víno. Když se odpaří, začnu podlévat vývarem podle potřeby. Asi v polovině přidám šafrán a hrášek a pokračuji ve vaření.
Mezitím si vedle rozehřeji trochu másla a na něm orestuji 1-2 minuty krevety, osolím, opepřím a dám stranou. Udržuji je v teple. Do másla po krevetách přidám rajčata a povařím je.
Když je rýže měkká, vypnu plamen a přidám do ní kus studeného másla a dobře promíchám.
Krevety přidám do rajské omáčky. Servírujeme tak, že na talíř rozložíme risotto s hráškem a na to rajskou omáčku s krevetami.
Jako příloha se hodí dobré červené vínečko, co přímo "píše".
Dobrou chuť.
Toto risotto jsem vařila podle receptu v "L´enciklopedia della cucina italiana"