2 vysoké plátky telecích nožiček nakrájených kolmo na kost, i s morkem.
cibulky (zploštěné),
bílé suché víno,
česneková pasta,
rajský protlak v tubě,
citron,
mouka,
pepř,
sůl,
máslo.
Maso potřu z jedné strany rozetřeným česnekem (já používám česnekovou pastu), osolím, opepřím, pokapu citrónovou šťávou a obalím v mouce. Na pánvi rozehřeji máslo a osmahnu pořádně maso spolu s tenkými plátky citronové kůry.
Potom přidám suché bílé víno a když se odpaří, vložím maso do Papiňáku. Kvůli pohodlí a protože nikdy nevím, z jakého vola je.
Pak přidám do pánve trochu vody, aby se výpečky z masa odlepily, přidám koncentrovaný rajský protlak, pořádně rozmíchám a naleji na maso, kam jsem ještě přidala oloupané celé cibulky. Té tekutiny nesmí být mnoho, aby maso nebylo „uvařené“. Ztratilo by na chuti.. Prostě tu tekutinu nechám vypařit do správného množství. Osolím trochu i cibulky, ale ne moc.
Zavřu hrnec a nechám „papiňákovat“ asi 45 minut.
Po té maso přendám zpět do pánve, dochutím a je-li omáčka příliš vodová, ještě chvíli povařím. Omáčka nemá být příliš hustá, jako jsme zvyklí u svíčkové atd., ale ani vodová.
My to jíme s chlebem.
cibulky (zploštěné),
bílé suché víno,
česneková pasta,
rajský protlak v tubě,
citron,
mouka,
pepř,
sůl,
máslo.
Maso potřu z jedné strany rozetřeným česnekem (já používám česnekovou pastu), osolím, opepřím, pokapu citrónovou šťávou a obalím v mouce. Na pánvi rozehřeji máslo a osmahnu pořádně maso spolu s tenkými plátky citronové kůry.
Potom přidám suché bílé víno a když se odpaří, vložím maso do Papiňáku. Kvůli pohodlí a protože nikdy nevím, z jakého vola je.
Pak přidám do pánve trochu vody, aby se výpečky z masa odlepily, přidám koncentrovaný rajský protlak, pořádně rozmíchám a naleji na maso, kam jsem ještě přidala oloupané celé cibulky. Té tekutiny nesmí být mnoho, aby maso nebylo „uvařené“. Ztratilo by na chuti.. Prostě tu tekutinu nechám vypařit do správného množství. Osolím trochu i cibulky, ale ne moc.
Zavřu hrnec a nechám „papiňákovat“ asi 45 minut.
Po té maso přendám zpět do pánve, dochutím a je-li omáčka příliš vodová, ještě chvíli povařím. Omáčka nemá být příliš hustá, jako jsme zvyklí u svíčkové atd., ale ani vodová.
My to jíme s chlebem.
Comment