Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vepřová panenka plněná švestkami

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vepřová panenka plněná švestkami

    Recept uvádím s drobnými změnami, co jsem udělala v ingrediencích, podle mé chuti. Kdo chce znát originál receptu, tak je v linku.

    Potřebujeme:
    1 kg vepřových panenek
    celé brambory ve slupce
    20 g plátků anglické slaniny
    200 g sušených švestek
    1 polévková lžíce povidel
    plátek másla
    čerstvá pažitka
    1 tvaroh
    olej

    Postup:
    Vepřovou panenku očistíme od blan, uděláme z ní jednotlivé menší špalíčky a špičkou nože prořízneme kapsu. Do plátků slaniny zavineme sušené švestky( dala jsem do některých i jen švestky), naplníme jimi panenky a uzavřeme špejlemi(párátky). Panenku mírně osolíme (skoro jsem nesolila, přijde mi pak vysušená). Důkladně ze všech stran opečeme na pánvi a poté vložíme do pekáče a 10 minut dopečeme v troubě minimálně při 180 °C.
    Povidlovou omáčku připravíme tak, že do výpeku přidáme povidla,trochu vody a máslo a vyčkáme, až se všechny přísady spojí. Pokud jsou povidla příliš sladká, vyladíme chuť citrónovou šťávou.
    Celé brambory důkladně omyjeme a osušíme. Dáme je vařit ve slupce (či oškrábané) do měkka).
    Pažitkový krém připravíme promícháním čerstvě pokrájené pažitky, tvarohu, soli . Brambory se slupkou na talíři rozmáčkneme,aby se pootevřely a doplníme je pažitkovým krémem. Maso přelejeme, či dáme vedle povidlovou omáčkou a dobrou chuť.
    ZDENY

    http://www.iprima.cz/prostreno/recep...tkami-slaninouClick image for larger version

Name:	Plnena_veprova_panenka.jpg
Views:	1
Size:	147.8 KB
ID:	146157
    ZDENY

  • #2
    Vepřová panenka plněná švestkami s mojí úpravou
    Nakrájela jsem panenku na centimetrové plátky přes vlákno, ty jsem "rozplácla", dala do nich švestky obalené v uzeném bůčku a spíchla párátkem. Osolené opepřené kousky jsem opekla na pánvi na olivovém oleji. Pak jsem je přendala do nízkého kastrůlku a dala ještě zapéci do trouby, ale přikryté pokličkou.
    Mezitím jsem do výpeku přidala ještě trochu olivového oleje, další plátky slaniny, 2 vrchovaté lžíce švestkových povidel. Šťáva hodně zhoustla a já tam přidala vodu, několik švestek, přisolila ji a nechala dobře provařit. Vznikl takový dobrý sos. Pak už jenom bramborové knedlíky a dílo bylo hotové. Masíčko se nevysušilo, protože bylo přikryté. Sos jsem podávala extra.
    Zapomněla jsem napsat, že nám to moc chutnalo!!
    Attached Files
    Last edited by Sonia; 02.03.2011, 22:26.
    Soňa

    Comment


    • #3
      Sonii, to je velmi dobrá inovace. Zkusím příště. Dnes jsem sušené švestky vyzkoušela do špízů, část zabalenou v anglické, část švestek jen tak a je to taky dobrééé.
      Click image for larger version

Name:	IMG_2544.jpg
Views:	1
Size:	73.0 KB
ID:	142676Click image for larger version

Name:	šp
Views:	1
Size:	144.2 KB
ID:	142675
      ZDENY
      ZDENY

      Comment


      • #4
        Holky, to jsou asi ty sušené švestky v průhledném sáčku, které máme v obchodě?
        Moc jste mě nalákaly, ráda zkouším nové.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Janinko s., za mne z ČR to jsou právě ony.

          ZDENY
          ZDENY

          Comment


          • #6
            Janinko s., za mne z Taliánska, já nevím jaké švestky tam máte. Tyhle jsou vypeckované, víc ti neřeknu.
            Zdeny, ty špízy mě taky lákají.
            Soňa

            Comment


            • #7
              Soni, dnes (nejen) mi šly "přes kasu" v průhledném sáčku, vypeckované a takové "scvrklé".
              U vás jsou v jakém balení
              anina s.

              Comment


              • #8
                Tak děvčata všechna,to jsou takkové dobroty,že to musím vyzkoušet o víkendu,pak písnu,co jsem vlastně stvořila.
                Ahojky VŠEM
                Věrka

                Comment


                • #9
                  Právě rozmražuju kousky panenky a mám koupené sušené švestky, tak snad se mi z toho něco povede, budou to jednohubky na večer.
                  Attached Files
                  Last edited by janina s.; 09.01.2012, 00:53.
                  anina s.

                  Comment


                  • #10
                    Jani s., to se ti určo povede , a víš, že to vůbec není špatný nápad jíst panenku se švestkama i jako studené pohoštění, nebude to suché a masíčko panenky je chutné ve všech podobách, pěkný Silvestr
                    ZDENY

                    Comment


                    • #11
                      Click image for larger version

Name:	panenka se švestkama na tal
Views:	2
Size:	108.2 KB
ID:	143682 Jak píšu v galerce, neměla jsem panenku vcelku, spíše kousky, nakrájela jsem, naklepala, okořenila, dala sušenou švestku, spíchla párátky, prudce opekla a potom dala na 180° na 10 minut zapéct s pokličkou a potom na pár minut odkryla. Švestky změkly a spojení masa a ovoce je luxusní. Dělala jsem to poprvé. Dík za inspiraci.
                      Last edited by janina s.; 09.01.2012, 00:54.
                      anina s.

                      Comment

                      Pracuji...
                      X