Recept uvádím s drobnými změnami, co jsem udělala v ingrediencích, podle mé chuti. Kdo chce znát originál receptu, tak je v linku.
Potřebujeme:
1 kg vepřových panenek
celé brambory ve slupce
20 g plátků anglické slaniny
200 g sušených švestek
1 polévková lžíce povidel
plátek másla
čerstvá pažitka
1 tvaroh
olej
Postup:
Vepřovou panenku očistíme od blan, uděláme z ní jednotlivé menší špalíčky a špičkou nože prořízneme kapsu. Do plátků slaniny zavineme sušené švestky( dala jsem do některých i jen švestky), naplníme jimi panenky a uzavřeme špejlemi(párátky). Panenku mírně osolíme (skoro jsem nesolila, přijde mi pak vysušená). Důkladně ze všech stran opečeme na pánvi a poté vložíme do pekáče a 10 minut dopečeme v troubě minimálně při 180 °C.
Povidlovou omáčku připravíme tak, že do výpeku přidáme povidla,trochu vody a máslo a vyčkáme, až se všechny přísady spojí. Pokud jsou povidla příliš sladká, vyladíme chuť citrónovou šťávou.
Celé brambory důkladně omyjeme a osušíme. Dáme je vařit ve slupce (či oškrábané) do měkka).
Pažitkový krém připravíme promícháním čerstvě pokrájené pažitky, tvarohu, soli . Brambory se slupkou na talíři rozmáčkneme,aby se pootevřely a doplníme je pažitkovým krémem. Maso přelejeme, či dáme vedle povidlovou omáčkou a dobrou chuť.
ZDENY
http://www.iprima.cz/prostreno/recep...tkami-slaninou
Potřebujeme:
1 kg vepřových panenek
celé brambory ve slupce
20 g plátků anglické slaniny
200 g sušených švestek
1 polévková lžíce povidel
plátek másla
čerstvá pažitka
1 tvaroh
olej
Postup:
Vepřovou panenku očistíme od blan, uděláme z ní jednotlivé menší špalíčky a špičkou nože prořízneme kapsu. Do plátků slaniny zavineme sušené švestky( dala jsem do některých i jen švestky), naplníme jimi panenky a uzavřeme špejlemi(párátky). Panenku mírně osolíme (skoro jsem nesolila, přijde mi pak vysušená). Důkladně ze všech stran opečeme na pánvi a poté vložíme do pekáče a 10 minut dopečeme v troubě minimálně při 180 °C.
Povidlovou omáčku připravíme tak, že do výpeku přidáme povidla,trochu vody a máslo a vyčkáme, až se všechny přísady spojí. Pokud jsou povidla příliš sladká, vyladíme chuť citrónovou šťávou.
Celé brambory důkladně omyjeme a osušíme. Dáme je vařit ve slupce (či oškrábané) do měkka).
Pažitkový krém připravíme promícháním čerstvě pokrájené pažitky, tvarohu, soli . Brambory se slupkou na talíři rozmáčkneme,aby se pootevřely a doplníme je pažitkovým krémem. Maso přelejeme, či dáme vedle povidlovou omáčkou a dobrou chuť.
ZDENY
http://www.iprima.cz/prostreno/recep...tkami-slaninou
Comment