Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kančí podle Becattini

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kančí podle Becattini

Kančí podle Becattini,
    tak se jmenují majitelé restaurace, kousek od nás směrem do hor a kteří mi dali recept, za který jim velice děkuji, osvědčil se u nás.
    Hned ze začátku na vysvětlenou, oni kance nemarinuji atd., pouze ho omyjí a osuší. Mohu potvrdit, že je vynikající a vůbec nesmrdí.
    Já se zastávám názoru, že když mám dělat divočinu, která nemá mít vůbec nic společného s divočinou, tak si raději koupím hovězí, vepřové nebo jiné maso. To je jako koupit umělou kytku, to raději nic nechci.
    Ještě něco, je to tak trochu od oka.

ingredience:
    kančí maso na větší kusy (jako na guláš), řekněme 1 až 1,5 kila,
    2 stroužky česneku,
    jehličky z rozmarýnu tolik, aby to bylo vyrovnané množstvi k česneku,
    1 mrkev střední velikosti,
    1 kus řapíkatého celeru (když není, tak dejte celer bulvový, velikost-jako půlka té mrkve),
    1 cibule,
    1 hrnek červeného vína, asi 250-300 ml,
    1 PL rajského protlaku (toho se moc nedává opravdu),
    vývar podle potřeby (nebo horká voda)
    olej olivový,
    a kdo má rád trochu pikantní, tak feferonku.

postup:
    1 - Omýt a osušit maso.
    2 - Dát ho do hodně rozpáleného oleje (ono se tim pádem rychle zvrchu jakoby uzavře a nepouští šťávu). Osolit a opepřit. Potom pridat směs nasekaného česneku s rozmarýnem a pořádně orestovat, až se to skoro přichytává na dno kastrolu.
    3 - Až teď pridat nasekanou mrkev, cibuli a celer (mrkev a celer nastrouhám na jemném struhadle, ale cibuli ne, pouštěla by moc vody). Kdyby se to příliš chytalo na dno hrnce, stačí zmírnit plamen a prikrýt to na chvíli pokličkou. Udělá se tam "vlhko" a všechno se odlepí ode dna.
    4 - Teď už ale není problém s vlhkem, protože je čas to podlít červeným vínem (jak vidíte v ingrediencích, nesetří se s nim!). Když se odpaří, přidá se rajský protlak a zalije vývarem tak, aby maso bylo přikryté. Ne více!
    No a teď se to nechá v pohodě pobublávat asi tak 2 1/2 az 3 hodiny, na slabším plaménku podle toho, jak je to zvíře staré a tvrdé..

No a když je to krásně hotové, si připravíme například “polentu”- kaši z kukuřičné mouky žluté, jako přílohu.

Tady se po tom můžou všichni zbláznit.
    No a Před, Během a Potom se podává dobré, silné červené vínečko, co pěkně “píše”. Chianti, Egri bikavér .... Mňam...!

Musim se všem přiznat, že po takovéto tůře si jdu vždycky lehnout, protože mě to zdolá!
    Attached Files
    Last edited by Sonia; 29.10.2010, 12:15.
    Soňa

Tak tohle je zásah občas jsem dostávala kančí od pacienta myslivce, dávno tomu,ačkoliv Becattini ... rodinku neznám, dělala jsem to maso zrovna tak. Jen rozmarýn - sušený, víno používám velmi často a ráda, někdo se ho bojí, ale zbytečně. Odpaří se alkohol a získá se perfektní chuť.Líbí se mi, že v tom Tvém receptu jsou vychytávky, které používám.... pořádné restování, až se to přichytává, jak nakládat s cibulí ....protlak ....a kořenová zelenina je u mě základ skoro všeho. Poslední dobou, .. nemaje kančí, dělám takhle hovězí roštěnou, jen přidávám Balsamico, feferonku dávám jisto jistě.
    Jo a taky jsem nenakládala, protože myslivec přinesl většinou selátko.
    Iris

Comment

Tak děvčata, kanečka mám v mražáku, tak není co řešit. Sice nebude zrovna tento týden, ale později určitě. Taky vínem nešetřím, je to božská chuť po něm. Soni díky, já jen mám k tomuto masu ráda bramborový knedlík ani nevím proč. Tak si necháme chutnat, že?
      Jana H.

Comment

Pracuji...
      X