2 králičí stehýnka
2 stroužky česneku
2 KL kaparů naložených v octě
2 větší větvičky rozmarýnu
hrubou sůl podle potřeby
1 dl bílého suchého vína
panenský olivový olej
Nejprve si vykostím králičí stehýnka tak, aby maso zůstalo vcelku.. Někdy nechám „lýtkovou“ kost.
Do hmoždíře dám česnek nakrájený na kousky, okapané kapary, jehličky rozmarýnu nastříhané na kratší kousky a hrubou sůl. Vše dobře rozdrtím a vzniklou směs nanesu na maso, zabalím a svážu kuchyňským provázkem, aby drželo pohromadě.
Do kastrůlku dám rozehřát olej, přidám stehýnka, přikryju pokličkou a velice pomalu dusím. Občas stehýnka otočím a kontroluji, zda mají dost „vlhkosti“. Nesmí být utopená v tekutině, musí se dusit a ne vařit. Když ne, přidám trochu vody, ale opravdu jenom trochu. Ke konci dušení přidám bílé víno a nechám odpařit.
Maso nesolím, protože stačí sůl, kterou jsem použila k drcení v hmoždíři.
Vznikne mi vynikající sos tmavší barvy.
Já k tomu podávám většinou šťouchané brambory, různě upravené.
2 stroužky česneku
2 KL kaparů naložených v octě
2 větší větvičky rozmarýnu
hrubou sůl podle potřeby
1 dl bílého suchého vína
panenský olivový olej
Nejprve si vykostím králičí stehýnka tak, aby maso zůstalo vcelku.. Někdy nechám „lýtkovou“ kost.
Do hmoždíře dám česnek nakrájený na kousky, okapané kapary, jehličky rozmarýnu nastříhané na kratší kousky a hrubou sůl. Vše dobře rozdrtím a vzniklou směs nanesu na maso, zabalím a svážu kuchyňským provázkem, aby drželo pohromadě.
Do kastrůlku dám rozehřát olej, přidám stehýnka, přikryju pokličkou a velice pomalu dusím. Občas stehýnka otočím a kontroluji, zda mají dost „vlhkosti“. Nesmí být utopená v tekutině, musí se dusit a ne vařit. Když ne, přidám trochu vody, ale opravdu jenom trochu. Ke konci dušení přidám bílé víno a nechám odpařit.
Maso nesolím, protože stačí sůl, kterou jsem použila k drcení v hmoždíři.
Vznikne mi vynikající sos tmavší barvy.
Já k tomu podávám většinou šťouchané brambory, různě upravené.
Comment