Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Dušené vepřové v zelí

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Dušené vepřové v zelí

    Dušené vepřové v zelí
    1 kg vepřového plecka,1,5 kg bílého zelí ,1 až 2 zakysané smetany ,2 cibule ,česnek ,pepř ,sůl ,kmín ,olej
    hladká mouka na jíšku
    Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme. Mezi tím si nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu. Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze zelí a nakrájíme na plátky. Do zelí zavaříme jíšku a necháme ho chvilku povařit. Na konec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem. Podáváme s vařenými brambory.
    Toto jsem si trochu upravila jinak čerpáno z Velké kuchařky Mistra Vrabce.
    Attached Files
    Jana H.
Pracuji...
X