Ingredience: 200 g loupaného hrachu, 100 g prorostlé uzené slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce mleté červené papriky, kmín, 1 malý rajčatový protlak, nebo kečup, 200 g brambor, 1 kostka bujónu, 200 g pikantnější klobásy, olej, sůl
Postup přípravy: Předem namočený hrách uvaříme v osolené vodě do měkka. Slaninu nakrájíme na kostky, opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Vmícháme protlak, rozetřený česnek, papriku, trochu kmínu. Přidáme brambory nakrájené na kostky a hrách. Zalijeme takovým množstvím bujónu, aby byl hrách zakrytý. Klobásu nakrájíme na kolečka a na trošce oleje opečeme, potom přidáme k hrachu spolu s olejem. Hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě, než brambory změknou.
Postup přípravy: Předem namočený hrách uvaříme v osolené vodě do měkka. Slaninu nakrájíme na kostky, opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Vmícháme protlak, rozetřený česnek, papriku, trochu kmínu. Přidáme brambory nakrájené na kostky a hrách. Zalijeme takovým množstvím bujónu, aby byl hrách zakrytý. Klobásu nakrájíme na kolečka a na trošce oleje opečeme, potom přidáme k hrachu spolu s olejem. Hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě, než brambory změknou.
Comment