Libový bůček nařízneme tak, aby vznikl plát. Ten přes mikrotén naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Jednu stranu potřeme rozmačkaným česnekem ( ale nemusí být) a potřeme plnotučnou hořčicí. Naskládáme vedle sebe plátky anglické slaniny ( nebo i moravské uzené, nebo šunka) a na ty pláty rozprostřeme předem připravenou vaječinu dělanou na másle.
A teď už dle fantazie a chuti a pro barvu pojklademe červenou paprikou nebo i sterilizovanou kapií, okurkou. ( co má kdo rád)
Plát opatrně srolujeme, svážeme provázkem, dáme do pekáčku, podlijeme horkou vodou a pečeme do měkka.
Vhodná příloha: brambory a hlávkový salát
Jednu stranu potřeme rozmačkaným česnekem ( ale nemusí být) a potřeme plnotučnou hořčicí. Naskládáme vedle sebe plátky anglické slaniny ( nebo i moravské uzené, nebo šunka) a na ty pláty rozprostřeme předem připravenou vaječinu dělanou na másle.
A teď už dle fantazie a chuti a pro barvu pojklademe červenou paprikou nebo i sterilizovanou kapií, okurkou. ( co má kdo rád)
Plát opatrně srolujeme, svážeme provázkem, dáme do pekáčku, podlijeme horkou vodou a pečeme do měkka.
Vhodná příloha: brambory a hlávkový salát