Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Krajové jídlo ze Slovácka "Šumajstr"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Krajové jídlo ze Slovácka "Šumajstr"

    "Šumajstr" (krajové jídlo ze Slovácka)

    Toto množství je asi pro 4 dospělé osoby


    Ingredience:
    250 g fazolí, 200 g krup střední velikosti, 150 g škvarků, sůl, mletý pepř

    Postup přípravy:
    Přes noc namočené fazole uvaříme, sůl přidáváme, až jsou měkké.
    Kroupy mírně osolíme a také uvaříme do měkka. Fazole i kroupy smícháme a přidáme na malé kousky pokrájené škvarky, které jsme předem rozehřály na pánvi, až pustily sádlo.
    Dosolíme a opepříme podle vlastní chuti a znovu vše promícháme.
    Ještě teplé podáváme se zavařenými okurkami nebo kysaným zelím. Nejlepší jsou k tomu „kvašáky“.


    Dodatek:
    když nejsou po ruce kroupy, můžeme nahradit rýží.

    Je to jídlo z mého rodného kraje.Můj tatínek měl tohle jídlo moc rád a u nás doma se občas vařilo.
    DOBROU CHUŤ!
    Last edited by ; 12.07.2010, 18:02.

  • #2
    Ahoj Petře, nedávno to ukazovali v Babicových dobrotách. Taky nějaká paní ze Slovácka. Tak jsem se dívala a říkala jsem si , že to může být dobré. Páčko.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      Ahoj JaniH, tady se ukázalo, že moc televizi nesleduji. Jestli se dívám celkem 2 hodiny týdně, tak je to moc. Jsem spíše rozhlasový posluchač. Proto jsem netušil, že to měl Babica v pořadu. Omlouvám se. Ale třeba to někoho inspiruje.

      Comment

      Pracuji...
      X