"Šumajstr" (krajové jídlo ze Slovácka)
Toto množství je asi pro 4 dospělé osoby
Ingredience:
250 g fazolí, 200 g krup střední velikosti, 150 g škvarků, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Přes noc namočené fazole uvaříme, sůl přidáváme, až jsou měkké.
Kroupy mírně osolíme a také uvaříme do měkka. Fazole i kroupy smícháme a přidáme na malé kousky pokrájené škvarky, které jsme předem rozehřály na pánvi, až pustily sádlo.
Dosolíme a opepříme podle vlastní chuti a znovu vše promícháme.
Ještě teplé podáváme se zavařenými okurkami nebo kysaným zelím. Nejlepší jsou k tomu „kvašáky“.
Dodatek:
když nejsou po ruce kroupy, můžeme nahradit rýží.
Je to jídlo z mého rodného kraje.Můj tatínek měl tohle jídlo moc rád a u nás doma se občas vařilo.
DOBROU CHUŤ!
Toto množství je asi pro 4 dospělé osoby
Ingredience:
250 g fazolí, 200 g krup střední velikosti, 150 g škvarků, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Přes noc namočené fazole uvaříme, sůl přidáváme, až jsou měkké.
Kroupy mírně osolíme a také uvaříme do měkka. Fazole i kroupy smícháme a přidáme na malé kousky pokrájené škvarky, které jsme předem rozehřály na pánvi, až pustily sádlo.
Dosolíme a opepříme podle vlastní chuti a znovu vše promícháme.
Ještě teplé podáváme se zavařenými okurkami nebo kysaným zelím. Nejlepší jsou k tomu „kvašáky“.
Dodatek:
když nejsou po ruce kroupy, můžeme nahradit rýží.
Je to jídlo z mého rodného kraje.Můj tatínek měl tohle jídlo moc rád a u nás doma se občas vařilo.
DOBROU CHUŤ!
Comment