Potřeba : 2 čili papričky
4 stroužky česneku
1 svazek petrželky
sůl a pepř
4 kuřecí čtvrtky (po 300 g )
2 lžíce citronové štˇávy
6 lžic oleje
po 2 červených a žlutých paprikách
1 velká cuketa
1 svazek pažitky
2 lžíce octa
Postup : Připravíme si čili pastu.Papričky podélně rozkrojíme a odstraníme semínka.Lusky omyjeme a
najemno je nasekáme.Oloupeme česnek a utřeme ho.Otrháme petrželkové lístky a nasekáme je .
Všechny připravené suroviny smícháme a dochutíme solí a pepřem.Omyjeme kuřecí stehýnka .
Prsty zajedeme pod kůži a uvolníme ji.Dovnitř vetřeme čili pastu .Aby neunikala ,na okraji kůži
přichytíme párátkem.Citronovou štˇávu smícháme se 2 lžícemi oleje,solí a pepřem.Marinádou
stehna potřeme a 2 hodiny v chladu marinujeme .Zvolna asi 40 minut grilujeme.
Na salát si připravíme : Zeleninu ,kterou očistíme .Papriku nakrájíme na velmi jemné kousky,
cuketu nastrouháme .Opereme pažitku a nasekáme ji.Připravené suroviny smícháme a dáme
do misek .Zakápneme olejem a octem,ochutíme solí s pepřem a dobře promícháme.
4 stroužky česneku
1 svazek petrželky
sůl a pepř
4 kuřecí čtvrtky (po 300 g )
2 lžíce citronové štˇávy
6 lžic oleje
po 2 červených a žlutých paprikách
1 velká cuketa
1 svazek pažitky
2 lžíce octa
Postup : Připravíme si čili pastu.Papričky podélně rozkrojíme a odstraníme semínka.Lusky omyjeme a
najemno je nasekáme.Oloupeme česnek a utřeme ho.Otrháme petrželkové lístky a nasekáme je .
Všechny připravené suroviny smícháme a dochutíme solí a pepřem.Omyjeme kuřecí stehýnka .
Prsty zajedeme pod kůži a uvolníme ji.Dovnitř vetřeme čili pastu .Aby neunikala ,na okraji kůži
přichytíme párátkem.Citronovou štˇávu smícháme se 2 lžícemi oleje,solí a pepřem.Marinádou
stehna potřeme a 2 hodiny v chladu marinujeme .Zvolna asi 40 minut grilujeme.
Na salát si připravíme : Zeleninu ,kterou očistíme .Papriku nakrájíme na velmi jemné kousky,
cuketu nastrouháme .Opereme pažitku a nasekáme ji.Připravené suroviny smícháme a dáme
do misek .Zakápneme olejem a octem,ochutíme solí s pepřem a dobře promícháme.