Vyzkoušejte tuto letní pochoutku! Doporučuji i další české recepty.
Suroviny: 4 plátky vepřového masa, anglická slanina, 100 g balkánského sýra, sů, pepř, sladká mletá paprika, 1 cibule, masový vývar, 5 rajčat, 1 bílá paprika, sladká smetana, 1 lžíce mouky.
Vepřové plátky naklepeme a ochutíme sladkou paprikou, solí a pepřem. Plátky poklademe anglickou slaninou a zabalíme do nich hranolek balkánského sýra. Vytvoříme tak závitky, které důkladně uzavřeme a omotáme nití.
V hrnci rozpálíme olej a závitky na něm zprudka orestujeme. Když se maso zatáhne, vyjmeme ho z hrnce a v něm na zbylém oleji orestujeme do růžova cibulku. Tu následně lehce poprášíme moukou a zalijeme vývarem. Závitky pak vrátíme zpátky do hrnce a přidáme k nim spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata a bílou papriku, kterou jsme si nakrájeli na proužky. Vše dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení stále podléváme vodou nebo vývarem.
Hotové závitky vytáhneme z hrnce a zeleninu se šťávou důkladně rozmixujeme. Vniklou omáčku propasírujeme přes síto a zjemníme smetanou. Pokud není omáčka dost hustá, použijeme ještě mouku rozmíchanou ve vodě. Omáčku nakonec krátce povaříme.
Závitky zbavíme nití a vrátíme zpět do omáčky.
Suroviny: 4 plátky vepřového masa, anglická slanina, 100 g balkánského sýra, sů, pepř, sladká mletá paprika, 1 cibule, masový vývar, 5 rajčat, 1 bílá paprika, sladká smetana, 1 lžíce mouky.
Vepřové plátky naklepeme a ochutíme sladkou paprikou, solí a pepřem. Plátky poklademe anglickou slaninou a zabalíme do nich hranolek balkánského sýra. Vytvoříme tak závitky, které důkladně uzavřeme a omotáme nití.
V hrnci rozpálíme olej a závitky na něm zprudka orestujeme. Když se maso zatáhne, vyjmeme ho z hrnce a v něm na zbylém oleji orestujeme do růžova cibulku. Tu následně lehce poprášíme moukou a zalijeme vývarem. Závitky pak vrátíme zpátky do hrnce a přidáme k nim spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata a bílou papriku, kterou jsme si nakrájeli na proužky. Vše dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení stále podléváme vodou nebo vývarem.
Hotové závitky vytáhneme z hrnce a zeleninu se šťávou důkladně rozmixujeme. Vniklou omáčku propasírujeme přes síto a zjemníme smetanou. Pokud není omáčka dost hustá, použijeme ještě mouku rozmíchanou ve vodě. Omáčku nakonec krátce povaříme.
Závitky zbavíme nití a vrátíme zpět do omáčky.
Comment