500 g vykostěného králičího hřbetu nebo vepř. panenky,
500 g lišek (čerstvých nebo naložených) 1 cibule, 80 g hl. mouky, 100 g másla, 100 ml kysané smetany, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, ocet, voda na podlití. Maso orestujeme na másle, vyjmeme, orestujeme nakr. cibuli, lišky, podlijeme vodou, vložíme zpět maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, povaříme ještě 5 minut, dochutíme mušk. oříškem a octem dle chuti.
Jako příloha může být houskový knedlík, těstoviny i rýže.
Je to dobrota i bez masa.
500 g lišek (čerstvých nebo naložených) 1 cibule, 80 g hl. mouky, 100 g másla, 100 ml kysané smetany, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, ocet, voda na podlití. Maso orestujeme na másle, vyjmeme, orestujeme nakr. cibuli, lišky, podlijeme vodou, vložíme zpět maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, povaříme ještě 5 minut, dochutíme mušk. oříškem a octem dle chuti.
Jako příloha může být houskový knedlík, těstoviny i rýže.
Je to dobrota i bez masa.