Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Králík a lišky na smetaně

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Králík a lišky na smetaně

    500 g vykostěného králičího hřbetu nebo vepř. panenky,
    500 g lišek (čerstvých nebo naložených) 1 cibule,
    80 g hl. mouky, 100 g másla, 100 ml kysané smetany, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, ocet, voda na podlití.
    Maso orestujeme na másle, vyjmeme, orestujeme nakr. cibuli, lišky, podlijeme vodou, vložíme zpět maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
    Zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, povaříme ještě 5 minut, dochutíme mušk. oříškem a octem dle chuti.
    Jako příloha může být houskový knedlík, těstoviny i rýže.
    Je to dobrota i bez masa.


    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 24.07.2011, 18:28.
    Alena J
Pracuji...
X