Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vepřové nudličky s chřestem

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Vepřové nudličky s chřestem

Panenku,/můžete případně použít jiné minutkové maso/ nakrájíme na nudličky.
    Chřest oloupeme, zkrátíme konce, jarní cibulku nakrájíme našikmo i se stonkama.
    Na pávi rozehřejem olej a maso zprudka opečeme, osolíme, opepříme, pokud nám pustí trochu vody, necháme odpařit a opečeme dozlatova. Panenka cca asi po 5 min krásně změkne a je křehoučká. Přidáme pár kapek chili omáčky a z pánve dáme na talíř, do uvolněné pánve přidáme pár kapek oleje a zvolna opékáme nakrájený chřest, osolíme, přidáme malinko cukru, mícháme a zakapeme citronovou štávou, přidáme jarní cibulku a promícháme, po cca 4 min, je hotovo. Pak do pánve vrátíme masíčko.
    Podáváme s opečenými bramborami, nebo hranolkami, nebo s pečivem plus zeleninový salátek.
    Attached Files
    Iris

Krásný receptík, mají tu pěkný chřest, tak se taky chystám. Muž by sice kvůli dně neměl, no nemá pít ani pivko, tak co.
    Dík za receptík.
    Renata

Comment

Ahoj IRIS, další kombinačně zajímavý recept. Já jsem s chřestem dělala jen jedno jídlo, když jsme grilovali, tak jsem ho svázala a uvařila. Jen smažit jsem ho nezkoušela, nevěděla jsem, jestli by nebyl tvrdý.
      Ale pokud tobě se to povedlo, mně snad musí taky.
      Vím, že panenka je tvé oblíbené maso, někdy to taky zkusím právě z ní, taky jsem nedávno dělala řízečky a byly dobré, šťavnaté.
      anina s.

Comment

Iris, ten receptík vypadá moc dobře. Koupím chřest a něco z něj taky udělám. Pá.
        Jana H.

Comment

Dobře to vypadá, už jsme také měli, jenom mě ukecali, že ho chtějí s holandskou omáčkou (jako většinou)
          Alena J

Comment

Iris, tak zrovna dneska koupil chlap ten samý chřest dle tvé fotky.
            Tak buď se vrhnu na vykostění kuřete ( což jsem nikdy nedělala, ale co kdyby... ) nebo zítra kupuju masíčko.
            Pak dám vědět.
            anina s.

Comment

Pracuji...
            X