Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Špagety s vynikající sýrovou omáčkou

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Špagety s vynikající sýrovou omáčkou

Chtěla bych se s vámi podělit o výborný recept který mě napadl když jsem neměla co dělat.
    Ingredience na 4 střední porce:
    500 gramů špaget. (nejlépe bezvaječných)
    3 lžíce olivového oleje (pokud není olivový může být i slunečnicový ale s olivovým je to lepší)
    Půlka středně velké cibule
    2 kelímky smetany ke šlehání (tuším 400 ml, ale nejsem si jistá)
    20 dkg šunky na plátky
    Sýr s modrou plísní (je prakticky jedno jaký vyberete, bude to chutnat vždycky podobně, množství kolem 150g)
    V případě potřeby mléko a bůjón
    sůl

Postup:
    Dáme si na sporák pánvičku, a necháme jí rozehřát, zároveň si postavíme hrnec s vodou na špagety, vodu osolíme a dáme vařit špagety podle návodu na obalu. Mezitím si do rozehřáté pánve vlijeme 3 lžíce olivového oleje, cibuli nakrájíme na velmi jemno a dáme na olej, a necháme zrůžovět, zatím si nakrájíme plátky šunky asi na 1 cm veliké čtverečky, až bude cibule růžová přidáme nakrájenou šunku, a ihned zalijeme veškerou smetanou, počkáme až se smetana ohřeje, a poté nakrájíme sýr na menší kousky a dáme rozpustit do smetany, měla by vzniknout krémová omáčka, ochutnáme a pokud se nám zdá málo slané tak přidáme bujón, pokud moc husté přilijeme mléko. Omáčka musí být hodně slaná protože až se smíchá se špagetami tak slanost hodně ztratí, takže by měla být přibližně tak slaná aby už vám to připadalo trochu přesolené. Špagety zcedíme, dáme do větší mísy a zalijeme omáčkou a pomocí dvou vidliček mícháme aby byla omáčka na všech špagetách.

Podáváme dokud je to horké protože když to vystydne tak omáčka ztuhne a není to ono. Nejlepší je to s nějakým dobrým červeným vínkem.
    Přeji dobrou chuť!

Ahojky Blaženo, vítám Tě, pokud tu budeš chodit. Tento recept je super, nivu máme rádi a já musím vymyslet vždycky nějakou omáčku, jinak těstoviny moc nemusím ( doba jídelen a suchých šunkafleků ). Dík za připomenutí.
    Pěknou neděli.
    anina s.

Comment

Pracuji...
    X