Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jehněčí na rozmarýnu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jehněčí na rozmarýnu

    500 g libového jehněčího
    3 lžíce želé z červeného rybízu
    1 lžíce nasekaného rozmarýnu
    2 rozetřené stroužky česneku
    500 g na kostky nakrájených brambor
    300 g na jemno nakrájený pórek a jarní cibulka
    1,5 dl zeleninového vývaru
    0,5 dl oliv.oleje
    sůl, pepř
    čerstvě v páře uvařená zelenina
    Maso dejte do mělkého pekáče, potřete směsí rybízového želé, rozmarýnu, česneku, soli, pepře a oliv. oleje. Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 220 °, dle potřeby potřete vypečenou štávou, nebo podlijeme vývarem. Po 30ti min. maso obrátíme a dopečeme cca 20 minut.
    Mezitím uvaříme brambory, slijeme a do vařících vmícháme nakrájený pórek a cibulku.
    Rozšťoucháme štouchadlem na brambory a udržujeme v teple!
    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, udržujeme v teple !!.
    Vypečenou šťávu dochutíme a podáváme se zeleninou vařenou v páře.
    Pokud na páře dělám mrkev, malinko ji zakápnu oliv.olejem a citr. šťávou.
    Není na škodu servírovat na nahřáté talíře
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 26.04.2010, 17:49.
    Alena J
Pracuji...
X