500 g libového jehněčího
3 lžíce želé z červeného rybízu
1 lžíce nasekaného rozmarýnu
2 rozetřené stroužky česneku
500 g na kostky nakrájených brambor
300 g na jemno nakrájený pórek a jarní cibulka
1,5 dl zeleninového vývaru
0,5 dl oliv.oleje
sůl, pepř
čerstvě v páře uvařená zelenina
Maso dejte do mělkého pekáče, potřete směsí rybízového želé, rozmarýnu, česneku, soli, pepře a oliv. oleje. Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 220 °, dle potřeby potřete vypečenou štávou, nebo podlijeme vývarem. Po 30ti min. maso obrátíme a dopečeme cca 20 minut.
Mezitím uvaříme brambory, slijeme a do vařících vmícháme nakrájený pórek a cibulku.
Rozšťoucháme štouchadlem na brambory a udržujeme v teple!
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, udržujeme v teple !!.
Vypečenou šťávu dochutíme a podáváme se zeleninou vařenou v páře.
Pokud na páře dělám mrkev, malinko ji zakápnu oliv.olejem a citr. šťávou.
Není na škodu servírovat na nahřáté talíře
3 lžíce želé z červeného rybízu
1 lžíce nasekaného rozmarýnu
2 rozetřené stroužky česneku
500 g na kostky nakrájených brambor
300 g na jemno nakrájený pórek a jarní cibulka
1,5 dl zeleninového vývaru
0,5 dl oliv.oleje
sůl, pepř
čerstvě v páře uvařená zelenina
Maso dejte do mělkého pekáče, potřete směsí rybízového želé, rozmarýnu, česneku, soli, pepře a oliv. oleje. Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 220 °, dle potřeby potřete vypečenou štávou, nebo podlijeme vývarem. Po 30ti min. maso obrátíme a dopečeme cca 20 minut.
Mezitím uvaříme brambory, slijeme a do vařících vmícháme nakrájený pórek a cibulku.
Rozšťoucháme štouchadlem na brambory a udržujeme v teple!
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, udržujeme v teple !!.
Vypečenou šťávu dochutíme a podáváme se zeleninou vařenou v páře.
Pokud na páře dělám mrkev, malinko ji zakápnu oliv.olejem a citr. šťávou.
Není na škodu servírovat na nahřáté talíře