1 vykostěný králičí hřbet
asi 5 větviček čerstvé bazalky
10g ořechů (vlašské, lískové)
1-2 rozetřené str.česneku
4 sušená rajčata (i čerstvá)
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce černých vypeckovaných oliv
2 lžíce oliv. oleje
sůl, bílý pepř,
Váleček králičího hřbetu rozřízneme aby nám vznikl plátek, naklepeme.
V sekáčku nasekáme bazalku, oříšky, smícháme s česnekem,¨solí, bílým pepřem.
Směsí potřeme plátky masa, svineme a zamotáme pevně do alobalu.
Vaříme v páře cca 15 minut.
V polovině doby varu tj. cca 8 minut dáme do vody pod pařákem (nebo do jiného hrnce) vařit těstoviny. Vaříme tak, aby byly měkké ale na skus pevné.
Těstoviny zcedíme a dáme zpět do hrnce s olivovým olejem, citronovou štávou, rajčaty a olivami.
Někdy přidávám konzervované lišky, žampiony, čerstvý zázvor nebo kapary.
Do masa píchneme špejlí nebo kovovou jehlou a pokud nevytéká růžová šťáva je hotovo.
Roládu nakrájejte, upravíme na těstoviny a podáváme.
asi 5 větviček čerstvé bazalky
10g ořechů (vlašské, lískové)
1-2 rozetřené str.česneku
4 sušená rajčata (i čerstvá)
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce černých vypeckovaných oliv
2 lžíce oliv. oleje
sůl, bílý pepř,
Váleček králičího hřbetu rozřízneme aby nám vznikl plátek, naklepeme.
V sekáčku nasekáme bazalku, oříšky, smícháme s česnekem,¨solí, bílým pepřem.
Směsí potřeme plátky masa, svineme a zamotáme pevně do alobalu.
Vaříme v páře cca 15 minut.
V polovině doby varu tj. cca 8 minut dáme do vody pod pařákem (nebo do jiného hrnce) vařit těstoviny. Vaříme tak, aby byly měkké ale na skus pevné.
Těstoviny zcedíme a dáme zpět do hrnce s olivovým olejem, citronovou štávou, rajčaty a olivami.
Někdy přidávám konzervované lišky, žampiony, čerstvý zázvor nebo kapary.
Do masa píchneme špejlí nebo kovovou jehlou a pokud nevytéká růžová šťáva je hotovo.
Roládu nakrájejte, upravíme na těstoviny a podáváme.
Comment