Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Džuveč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Džuveč

    Džuveč
    900 g vepřového masa – plecka, 10 velkých zelených paprik, 6 velkých rajčat, 2 velké cibule, 1 rajský protlak, 5 stroužků česneku, 1 lžička sladké papriky, pepř, sůl, olej, asi 200 g rýže.

    Na rozehřátý olej se dá pokrájená cibule a na kostičky nakrájené maso. Zadusí se a po chvilce se přidá červená paprika, pepř, sůl, podlije se vodou a nechá se dusit do poloměkka.
    Na velký pekáč se dá olej, na nudličky pokrájené papriky a na kousky pokrájená rajčata. Po chvilce dušení se přidá česnek, rajský protlak a směs se nechá chvilku dusit. Pokud je maso poloměkké, přidá se do této směsi spolu s opranou rýží, zalije se asi ¾ l – 1 l vody a dá se do trouby dusit až je rýže měkká. Podává se s chlebem.
    Rýže zvětší svůj objem asi 3x. Množství přidávané vody závisí na dužnatosti paprik a rajčat.
    Attached Files
    Jana H.
Pracuji...
X