Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Musaka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Musaka

    10 stř.velkých brambor vařených ve slupce,
    2 lilky,2 malé cukety
    500g mletého hovězího (jehněčího) masa
    1 konzerva loupaných rajčat
    1 velká cibule, 3 stroužky česneku
    1 lžíce suš.oregana nebo 2 lžíce čerstvého sekaného
    1/2 lžičky skořice
    2 dcl oliv. oleje, sůl
    10 dkg másla, 3 lžíce hl. mouky, 2 vejce
    1 kelímek smetany, 1 kel. mléka,
    15 dkg najemno nastr. sýr (eidam, gouda)

    Lilky a cukety nakrájíme na plátky silné cca 8 mm, rozložíme a posolíme. Necháme "vypotit".
    Mezitím osmažíme na ol. olej nadrobno nakr. cibuli a česnek, přidáme maso, osmahneme, přidáme nakrájená loupaná rajčata i se šťávou, oregano, skořici, sůl.
    Já přidávám 1 feferonku bez semínek, ale v orig. receptech není
    Podusíme cca 15 minut.
    Papírovou utěrkou utřeme plátky lilků a cuket a osmažíme do růžova na pánvi v ol. oleji,
    dáme na pap. utěrky, které vysají olej.
    Zapékací mísu vymažeme ol. olejem, narovnáme na dno na plátky nakrájené oloupané brambory, lehce osolíme, na ně narovnáme 1/2 osmaž. lilků a 1/2 masové směsi.
    Další vrstva-brambory, osmaž. cukety, masová směs.
    Navrch patří druhá polovina lilků a zalijeme bešamelem.
    Bešamelová omáčka:
    Na přepuštěném másle a troše oliv. oleje (pokud nám zbyl) osmahneme hl.mouku, mícháme cca 2 min, postupně přiléváme smetanu a mléko, povaříme cca 3 min. Odstavíme a vmícháme 2 vejce
    a najemno nastrouhaný sýr (eidam, gouda a pod.)
    Zapečeme v troubě cca 40 min při teplotě 200°C (horkovzduch 180°)
    do zlatova.
    Dobrou chuť
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 11.03.2010, 21:51.
    Alena J

  • #2
    Skvělý recept, skvělá ukázka !!! Už se na to moc těším!!
    Iris

    Comment

    Pracuji...
    X