ŘEZANKA ZAHRÁDKÁŘE BARTŮŠKA - 4 porce
600 gr vepř kýty
120 gr angl.slaniny
40 gr cibule
40 gr sterilov.kapie
3 vejce
sádlo, sůl,
120 gr cibule
kari koření, pepř
Vepř.kýtu a ang.slaninu nakrájíme na nudličky.. Cibuli na kolečka.
Na rozpáleném sádle opekáme maso a slaninu,
po částečném opečení přidáme cibuli, pepř, kari,sůl a upečeme do měkka.
Podáváme tak, že na talíře dáme smažené hranolky, na ně upravíme
řezanku, kterou posypeme rozkrájenými vařenými vejci a zdobíme
kapií a petrželovou natí.
Já dělám hranolky pečené v troubě.
Bývala to jedna ze specialit ústecké restaurace Budvarka v dobách, kdy si kvůli vynikající kuchyni nebylo mnohdy kam sednout.
600 gr vepř kýty
120 gr angl.slaniny
40 gr cibule
40 gr sterilov.kapie
3 vejce
sádlo, sůl,
120 gr cibule
kari koření, pepř
Vepř.kýtu a ang.slaninu nakrájíme na nudličky.. Cibuli na kolečka.
Na rozpáleném sádle opekáme maso a slaninu,
po částečném opečení přidáme cibuli, pepř, kari,sůl a upečeme do měkka.
Podáváme tak, že na talíře dáme smažené hranolky, na ně upravíme
řezanku, kterou posypeme rozkrájenými vařenými vejci a zdobíme
kapií a petrželovou natí.
Já dělám hranolky pečené v troubě.
Bývala to jedna ze specialit ústecké restaurace Budvarka v dobách, kdy si kvůli vynikající kuchyni nebylo mnohdy kam sednout.
Comment