Oznámení

Collapse
No announcement yet.

řezanka zahrádkáře bartůška

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • řezanka zahrádkáře bartůška

    ŘEZANKA ZAHRÁDKÁŘE BARTŮŠKA - 4 porce

    600 gr vepř kýty
    120 gr angl.slaniny
    40 gr cibule
    40 gr sterilov.kapie
    3 vejce
    sádlo, sůl,
    120 gr cibule
    kari koření, pepř

    Vepř.kýtu a ang.slaninu nakrájíme na nudličky.. Cibuli na kolečka.
    Na rozpáleném sádle opekáme maso a slaninu,
    po částečném opečení přidáme cibuli, pepř, kari,sůl a upečeme do měkka.
    Podáváme tak, že na talíře dáme smažené hranolky, na ně upravíme
    řezanku, kterou posypeme rozkrájenými vařenými vejci a zdobíme
    kapií a petrželovou natí.
    Já dělám hranolky pečené v troubě.
    Bývala to jedna ze specialit ústecké restaurace Budvarka v dobách, kdy si kvůli vynikající kuchyni nebylo mnohdy kam sednout.
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 06.12.2011, 23:55.
    Alena J

  • #2
    Alenko,to je fakt a je to dobrůtka. Máš to krásný.Mńam....
    Hančí

    Comment


    • #3
      Alenko myslíš upečeme ale navrchu,ne v troubě??

      Comment


      • #4
        Alenko, to byly doby, chodívali jsme tam na Plzenský guláš....... řezanku máš krásnou, už jsem vytáhla vepřovou kýtu a ač jsem ještě nečetla tvůj recept, chystala jsem to na zítra Tohle vaření me baví nejvíc. Jaruš, je to minutka tak nahoře na pánvi.
        Nejhezčí je, že se dá improvizovat, kapie, žampiony, název řezanka užívám hodně, dělám i z hovězího, základem je mít kvalitní minutkové masíčko.
        Iris

        Comment

        Pracuji...
        X