Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kachní prsa na zázvoru,pomerančích a limetové šťávě

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kachní prsa na zázvoru,pomerančích a limetové šťávě

    2 kachní prsa bez kostí, sůl, čínské nudle
    Zálivka:
    1 dl oliv.oleje, nastr.kůra a šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce limet.šťávy, 2 lžičky rybí omáčky, 1 lžíce nastrouhaného kořenu zázvoru, 1 rozetřený str. česneku, 2 lžíčky světlé sójové omáčky, 3 najemno nasekané jarní cibulky, 1 lžička medu (cukru).
    Omytá a osušená kachní prsíčka propíchejte několikrát přes kůži vidličkou a posolte.
    Pečeme nejprve kůží dolů v předehřáté troubě 10 minut, pak obraťte a pečte 15 minut.
    Maso uvnitř může zůstat narůžovělé a kůže má být křupavá. Maso necháme v teple odpočinout a nakrájíme na plátky.
    Uvedené suroviny na zálivku dobře smíchejte, přidejte do výpeku z kachny a velmi krátce prohřejte.
    Smícháme s nudlemi připravenými podle návodu.
    Attached Files
    Alena J
Pracuji...
X