2 kachní prsa bez kostí, sůl, čínské nudle
Zálivka:
1 dl oliv.oleje, nastr.kůra a šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce limet.šťávy, 2 lžičky rybí omáčky, 1 lžíce nastrouhaného kořenu zázvoru, 1 rozetřený str. česneku, 2 lžíčky světlé sójové omáčky, 3 najemno nasekané jarní cibulky, 1 lžička medu (cukru).
Omytá a osušená kachní prsíčka propíchejte několikrát přes kůži vidličkou a posolte.
Pečeme nejprve kůží dolů v předehřáté troubě 10 minut, pak obraťte a pečte 15 minut.
Maso uvnitř může zůstat narůžovělé a kůže má být křupavá. Maso necháme v teple odpočinout a nakrájíme na plátky.
Uvedené suroviny na zálivku dobře smíchejte, přidejte do výpeku z kachny a velmi krátce prohřejte.
Smícháme s nudlemi připravenými podle návodu.
Zálivka:
1 dl oliv.oleje, nastr.kůra a šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce limet.šťávy, 2 lžičky rybí omáčky, 1 lžíce nastrouhaného kořenu zázvoru, 1 rozetřený str. česneku, 2 lžíčky světlé sójové omáčky, 3 najemno nasekané jarní cibulky, 1 lžička medu (cukru).
Omytá a osušená kachní prsíčka propíchejte několikrát přes kůži vidličkou a posolte.
Pečeme nejprve kůží dolů v předehřáté troubě 10 minut, pak obraťte a pečte 15 minut.
Maso uvnitř může zůstat narůžovělé a kůže má být křupavá. Maso necháme v teple odpočinout a nakrájíme na plátky.
Uvedené suroviny na zálivku dobře smíchejte, přidejte do výpeku z kachny a velmi krátce prohřejte.
Smícháme s nudlemi připravenými podle návodu.