Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Španělský ptáček

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Španělský ptáček

    600 g hovězí zadní, 3 vejce, špek nebo angl. slanina, uzenina, sladkokys.okurka,
    dijon.hořčice, pepř,sůl, 2 lžíce sádla nebo 4 oleje, 2 lžíce hl.mouky.

    Hovězí maso nakrájené na 4 plátky naklepeme přes folii, osolíme vnitřní stranu, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátky slaniny, usmažená vejce, podélně rozříznutý špekáček(1/4) nebo klobásku a okurku. Zabalíme, na rozpáleném tuku osmahneme, aby se maso zatáhlo, podlijeme cca 2 dcl vody, osolíme vnější stranu masa.
    Já přidávám ještě 1 nadrobno nakr. okurku a kousek uzeniny a zbytek vajíčka, pepř.
    Dusíme do změknutí masa (starému volovi to trvá déle). Vyškvařím si na drobno nakrájený kousek špeku, který nakonec přidám do omáčky. Měkké maso vyjmeme, zahustíme rozkvedlanou moukou ve vodě a povaříme nejméně 5 minut.
    Je možné přidat lžíci tmavé jíšky kvůli barvě a na dochucení klidně plnot.hořčici rozkvedlanou ve vodě nebo v nálevu z okurek, případně dosolit Podravkou apod.
    Attached Files
    Alena J

  • #2
    Dnes jsem je dělala, je to dobrota, ten špek nakonec do omáčky .

    Comment

    Pracuji...
    X