Krůtí nebo kuřecí řízky nakrájím na nudličky,smíchám 1 žloutek s lžící solamylu a trošičkou vody, promíchám s masem a nechám v míse stranou.
Mezitím si nakrájím hlávkové zelí na čtverečky, žampiony na plátky, porek na kolečka, případně cibuli.
Zmraženou Wok zeleninu " china" si osmažím na oliv.oleji zvlášt / pokud ji nemám,použiju kapie,mrkvičku, prostě cokoliv barevného/ přidám zelí a ještě smažím. Žampiony osmažím taky zvlášt, posolím, opepřím.
Na pánvi rozpálím olej a po částech smažím maso, vždycky trochu, opečené shrnu na kraj pánve a přidám další maso, zkrátka nevyklopit to tam najednou, zprudka osmažím a odděluji kousky od sebe. Cca 4 minutky, pak přihodím buráky / můžou být slané / cukr, chili omáčku nebo drcenou chili papričku a opražím, . Chce to velkou pánev, nejlépe Wok.
Nakonec k masu vyklopím zeleninku, žampiony,prohřeju, zaleju sojovkou, dochutím solí a úplně nakonec dám porek, aby zůstal křupavý.
Mezitím si nakrájím hlávkové zelí na čtverečky, žampiony na plátky, porek na kolečka, případně cibuli.
Zmraženou Wok zeleninu " china" si osmažím na oliv.oleji zvlášt / pokud ji nemám,použiju kapie,mrkvičku, prostě cokoliv barevného/ přidám zelí a ještě smažím. Žampiony osmažím taky zvlášt, posolím, opepřím.
Na pánvi rozpálím olej a po částech smažím maso, vždycky trochu, opečené shrnu na kraj pánve a přidám další maso, zkrátka nevyklopit to tam najednou, zprudka osmažím a odděluji kousky od sebe. Cca 4 minutky, pak přihodím buráky / můžou být slané / cukr, chili omáčku nebo drcenou chili papričku a opražím, . Chce to velkou pánev, nejlépe Wok.
Nakonec k masu vyklopím zeleninku, žampiony,prohřeju, zaleju sojovkou, dochutím solí a úplně nakonec dám porek, aby zůstal křupavý.
Comment