Maso ( původní recept kůzlečí- já kuřecí prsa, nebo vepřové- kýta, plecko )
sádlo (olej) cibule, pepř, sůl, rajský protlak, česnek, sladká a troška pálivé papriky, zelená paprika, rajčátko, zakysaná smetana, kopr.
Zpěníme cibuli s česnekem, přídáme a opečeme maso, osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku, podlejeme, dále rajský protlak, dusíme. Pak rajčátko a papriku na proužky, dodusíme do měkka. Úplně nakonec kysanou smetanu a kopr - prohřejeme.
Noky : na 25O g hrubé mouky 1 vejce, 1 lžičku kypřícího prášku, petrželku, sůl mléko / asi 2 dc) : zamícháme, mléka nejprv málo a pak přidáváme tak, aby těsto nebylo příliš husté. Přes cedník na halušky zavařujeme do osolené vroucí vody, vaříme cca 5 min, přecedíme, propláchneme studenou vodou, dáme do mísy a přikápneme trošičku oleje, promícháme, aby se nelepily.
sádlo (olej) cibule, pepř, sůl, rajský protlak, česnek, sladká a troška pálivé papriky, zelená paprika, rajčátko, zakysaná smetana, kopr.
Zpěníme cibuli s česnekem, přídáme a opečeme maso, osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku, podlejeme, dále rajský protlak, dusíme. Pak rajčátko a papriku na proužky, dodusíme do měkka. Úplně nakonec kysanou smetanu a kopr - prohřejeme.
Noky : na 25O g hrubé mouky 1 vejce, 1 lžičku kypřícího prášku, petrželku, sůl mléko / asi 2 dc) : zamícháme, mléka nejprv málo a pak přidáváme tak, aby těsto nebylo příliš husté. Přes cedník na halušky zavařujeme do osolené vroucí vody, vaříme cca 5 min, přecedíme, propláchneme studenou vodou, dáme do mísy a přikápneme trošičku oleje, promícháme, aby se nelepily.
Comment