Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jožinův perkelt s noky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jožinův perkelt s noky

    Maso ( původní recept kůzlečí- já kuřecí prsa, nebo vepřové- kýta, plecko )
    sádlo (olej) cibule, pepř, sůl, rajský protlak, česnek, sladká a troška pálivé papriky, zelená paprika, rajčátko, zakysaná smetana, kopr.

    Zpěníme cibuli s česnekem, přídáme a opečeme maso, osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku, podlejeme, dále rajský protlak, dusíme. Pak rajčátko a papriku na proužky, dodusíme do měkka. Úplně nakonec kysanou smetanu a kopr - prohřejeme.

    Noky : na 25O g hrubé mouky 1 vejce, 1 lžičku kypřícího prášku, petrželku, sůl mléko / asi 2 dc) : zamícháme, mléka nejprv málo a pak přidáváme tak, aby těsto nebylo příliš husté. Přes cedník na halušky zavařujeme do osolené vroucí vody, vaříme cca 5 min, přecedíme, propláchneme studenou vodou, dáme do mísy a přikápneme trošičku oleje, promícháme, aby se nelepily.
    Attached Files
    Iris

  • #2
    Iris,zní to dobře.
    Lilie

    Comment


    • #3
      Iris to je báječný recept-taky bude z kuřecího!Díky
      LENKA

      Comment

      Pracuji...
      X