Při vykostění králíka na řízečky zbydou menší kousky masa a tenké maso z pupku se také spotřebuje. Výborné jsou i z krůtího nebo kuřecího masa.
Maso nakrájíme na proužky 3-4 cm široké.Položím na plátek angl.slaniny nebo česnekového boku, lehce posolím kouřovou solí, posypu lehce uzenou paprikou a potřu hořčicí (plnotučnou nebo dijonskou), vložím špalíček klobásky, sroluji a spíchnu párátkem, nebo napíchnu po 3ks na špejli.
Vložím do zapékací misky nebo pekáčku na trochu oliv oleje, posypu cibulí na kolečka, česnekem na tenké plátky a odrhnutými lístečky tymiánu.
Při pečení podléváme dle potřeby vývarem.
Pečeme do měkka na cca 200°C. ke konci je možné zapnout gril.
Maso nakrájíme na proužky 3-4 cm široké.Položím na plátek angl.slaniny nebo česnekového boku, lehce posolím kouřovou solí, posypu lehce uzenou paprikou a potřu hořčicí (plnotučnou nebo dijonskou), vložím špalíček klobásky, sroluji a spíchnu párátkem, nebo napíchnu po 3ks na špejli.
Vložím do zapékací misky nebo pekáčku na trochu oliv oleje, posypu cibulí na kolečka, česnekem na tenké plátky a odrhnutými lístečky tymiánu.
Při pečení podléváme dle potřeby vývarem.
Pečeme do měkka na cca 200°C. ke konci je možné zapnout gril.
Comment