Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Závitky z králíka na česneku a tymiánu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Závitky z králíka na česneku a tymiánu

    Při vykostění králíka na řízečky zbydou menší kousky masa a tenké maso z pupku se také spotřebuje. Výborné jsou i z krůtího nebo kuřecího masa.
    Maso nakrájíme na proužky 3-4 cm široké.Položím na plátek angl.slaniny nebo česnekového boku, lehce posolím kouřovou solí, posypu lehce uzenou paprikou a potřu hořčicí (plnotučnou nebo dijonskou), vložím špalíček klobásky, sroluji a spíchnu párátkem, nebo napíchnu po 3ks na špejli.
    Vložím do zapékací misky nebo pekáčku na trochu oliv oleje, posypu cibulí na kolečka, česnekem na tenké plátky a odrhnutými lístečky tymiánu.
    Při pečení podléváme dle potřeby vývarem.
    Pečeme do měkka na cca 200°C. ke konci je možné zapnout gril.
    Attached Files
    Alena J

  • #2
    Alenko, to je krásnej nápadíček!!!!Určitě šmakovní!!!
    Hančí

    Comment


    • #3
      Alen, díky, dotedka ty kousky baštil pes, ale už má úúútrum.
      Ty závitky mě nadchly !! Já je strašně ráda dělám ,ze všeho, protože pokaždé mají jinou chuť, dle ingrediencí a tymián používám často. až příště dostanu králíka, vzpomenu na Alenku a bude dobrota.
      Iris

      Comment

      Pracuji...
      X