Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zapékané mexické plátky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zapékané mexické plátky

    Zapékané mexické plátky

    750 g řízků ( vepřové, kuřecí, krůtí), 8 stroužků česneku, pepř, chilli, sůl, olej, 1 sterilované papriky, 3 čerstvé slovenské zelené papriky, šlehačka.
    Tatarská omáčka: 4 lžíce majolky, mléko na zředění, 4 stroužky česneku, chilli, 1 lžíce petrželky

    Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli,( koření podle chuti).Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené papriky, na plátky nakrájený česnek, zalijeme šlehačkou, popřípadě ještě dosolíme. A dáme péct do trouby.
    Kdo chce může přidat i kukuřici.
    Podáváme s různě upravenými brambory, přelité tatarkou.
    Maso by mělo mít ostřejší česnekovou chuť.
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    JaniH. ráda chodím na info, kdo je online a vždycky tam najdu zajímavost, protože listovat přímo recepty prostě často nestíhám. A tak mě tento recept zaujal, i když já dělám řízky vždy bez kosti ( teda pokud mě zrak z fotky neklame...)
    anina s.

    Comment


    • #3
      Jani S., ne ne jsou bez kosti, já kotletky vůbec nekupuji, pro nás jsou suché. To je asi nějaký odpadlý kousek. Měj se.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        JaniH. tak to promiň, já myslela, že ten tmavší kousek vpravo je kost, protože někdo to tak dělá.
        Já nerada dělám z kýty, TA je pro nás suchá, ale z kotletky bez kosti nám to vyhovuje.
        Dík za vysvětlení.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Já dělám kotlety ráda, když je dusím tak s kostí, je lepší sosík, a taky je tam kousek panenky.... no a když jsou měkké, tu kost s panenkou odkrojím a spapám, teda kost ne, okoušu to, dobrota despotka pak dostane čistý plátek bez kosti
          Iris

          Comment

          Pracuji...
          X