Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zapékané mexické plátky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

750 g řízků ( vepřové, kuřecí, krůtí), 8 stroužků česneku, pepř, chilli, sůl, olej, 1 sterilované papriky, 3 čerstvé slovenské zelené papriky, šlehačka.
    Tatarská omáčka: 4 lžíce majolky, mléko na zředění, 4 stroužky česneku, chilli, 1 lžíce petrželky

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli,( koření podle chuti).Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené papriky, na plátky nakrájený česnek, zalijeme šlehačkou, popřípadě ještě dosolíme. A dáme péct do trouby.
    Kdo chce může přidat i kukuřici.
    Podáváme s různě upravenými brambory, přelité tatarkou.
    Maso by mělo mít ostřejší česnekovou chuť.
    Attached Files
    Jana H.

JaniH. ráda chodím na info, kdo je online a vždycky tam najdu zajímavost, protože listovat přímo recepty prostě často nestíhám. A tak mě tento recept zaujal, i když já dělám řízky vždy bez kosti ( teda pokud mě zrak z fotky neklame...)
    anina s.

Comment

Jani S., ne ne jsou bez kosti, já kotletky vůbec nekupuji, pro nás jsou suché. To je asi nějaký odpadlý kousek. Měj se.
      Jana H.

Comment

JaniH. tak to promiň, já myslela, že ten tmavší kousek vpravo je kost, protože někdo to tak dělá.
        Já nerada dělám z kýty, TA je pro nás suchá, ale z kotletky bez kosti nám to vyhovuje.
        Dík za vysvětlení.
        anina s.

Comment

Já dělám kotlety ráda, když je dusím tak s kostí, je lepší sosík, a taky je tam kousek panenky.... no a když jsou měkké, tu kost s panenkou odkrojím a spapám, teda kost ne, okoušu to, dobrota despotka pak dostane čistý plátek bez kosti
          Iris

Comment

Pracuji...
          X