Zapékané mexické plátky
750 g řízků ( vepřové, kuřecí, krůtí), 8 stroužků česneku, pepř, chilli, sůl, olej, 1 sterilované papriky, 3 čerstvé slovenské zelené papriky, šlehačka.
Tatarská omáčka: 4 lžíce majolky, mléko na zředění, 4 stroužky česneku, chilli, 1 lžíce petrželky
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli,( koření podle chuti).Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené papriky, na plátky nakrájený česnek, zalijeme šlehačkou, popřípadě ještě dosolíme. A dáme péct do trouby.
Kdo chce může přidat i kukuřici.
Podáváme s různě upravenými brambory, přelité tatarkou.
Maso by mělo mít ostřejší česnekovou chuť.
750 g řízků ( vepřové, kuřecí, krůtí), 8 stroužků česneku, pepř, chilli, sůl, olej, 1 sterilované papriky, 3 čerstvé slovenské zelené papriky, šlehačka.
Tatarská omáčka: 4 lžíce majolky, mléko na zředění, 4 stroužky česneku, chilli, 1 lžíce petrželky
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli,( koření podle chuti).Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené papriky, na plátky nakrájený česnek, zalijeme šlehačkou, popřípadě ještě dosolíme. A dáme péct do trouby.
Kdo chce může přidat i kukuřici.
Podáváme s různě upravenými brambory, přelité tatarkou.
Maso by mělo mít ostřejší česnekovou chuť.
Comment