Suroviny : falešná svíčková, nebo zadní hovězí, sůl, pepř, česnek, dvě velké cibule, 1 větší rajče, nebo 2-3 chery, sádlo nebo olej / když dávám olej, přidám trošku slaninky.
Nádivka : čerstvé žampiony,drcený kmín, sůl, pepř, jarní cibulka , 1 vejce, baby karotka / mražená/ aby bylo něco červeného, případně hrášek, podle chuti, nebo třeba párek / to já nemusím /
Maso upravíme na plát,nakelepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, doprostřed dám celou natˇˇz jarní cibulky, 2 ks.vodorovně, jak se bude rolovat.
Na nádivku si podusíme žampiony se solí a drceným kmínem, cibulkou, mrkvičkou, někdy dávám kukuřičku, hrášek, podle toho co mám, až se voda vydusí, přidáme vejce a udeláme míchanici. Vychladlou navršíme na maso, pevně svineme,, zajistíme jehlami a ovážeme nití. To co nám vypadne, v pohodě pak přidáme do pekáče k masu.
Roládu zprudka ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme, přendáme do pekáče na sádlo, přidáme cibule na čtvrtky,podlejeme a přikryté pečeme v troubě, asi na 2OO st.
do měkka. Občas přeléváme štávou, ke konci odklopíme a dopečeme .
Maso vyndáme, pekáček přendáme na sporák a uděláme sosík : necháme vydusit na tuk, lehunce zaprášíme moukou,mícháme a podlejeme horkou vodou,seškrabujeme výpeček, povaříme. Nakonec přihodíme nakrájena rajčátka, ale nerozvařit !!! Můžeme dochutit třeba wosrchestrem, sojovkou, ale většinou není potřeba, všechny ingredience udělají báječnou chut.
Nádivka : čerstvé žampiony,drcený kmín, sůl, pepř, jarní cibulka , 1 vejce, baby karotka / mražená/ aby bylo něco červeného, případně hrášek, podle chuti, nebo třeba párek / to já nemusím /
Maso upravíme na plát,nakelepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, doprostřed dám celou natˇˇz jarní cibulky, 2 ks.vodorovně, jak se bude rolovat.
Na nádivku si podusíme žampiony se solí a drceným kmínem, cibulkou, mrkvičkou, někdy dávám kukuřičku, hrášek, podle toho co mám, až se voda vydusí, přidáme vejce a udeláme míchanici. Vychladlou navršíme na maso, pevně svineme,, zajistíme jehlami a ovážeme nití. To co nám vypadne, v pohodě pak přidáme do pekáče k masu.
Roládu zprudka ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme, přendáme do pekáče na sádlo, přidáme cibule na čtvrtky,podlejeme a přikryté pečeme v troubě, asi na 2OO st.
do měkka. Občas přeléváme štávou, ke konci odklopíme a dopečeme .
Maso vyndáme, pekáček přendáme na sporák a uděláme sosík : necháme vydusit na tuk, lehunce zaprášíme moukou,mícháme a podlejeme horkou vodou,seškrabujeme výpeček, povaříme. Nakonec přihodíme nakrájena rajčátka, ale nerozvařit !!! Můžeme dochutit třeba wosrchestrem, sojovkou, ale většinou není potřeba, všechny ingredience udělají báječnou chut.
Comment