Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Hovězí roláda s žampionovou nádivkou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Hovězí roláda s žampionovou nádivkou

    Suroviny : falešná svíčková, nebo zadní hovězí, sůl, pepř, česnek, dvě velké cibule, 1 větší rajče, nebo 2-3 chery, sádlo nebo olej / když dávám olej, přidám trošku slaninky.
    Nádivka : čerstvé žampiony,drcený kmín, sůl, pepř, jarní cibulka , 1 vejce, baby karotka / mražená/ aby bylo něco červeného, případně hrášek, podle chuti, nebo třeba párek / to já nemusím /

    Maso upravíme na plát,nakelepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, doprostřed dám celou natˇˇz jarní cibulky, 2 ks.vodorovně, jak se bude rolovat.
    Na nádivku si podusíme žampiony se solí a drceným kmínem, cibulkou, mrkvičkou, někdy dávám kukuřičku, hrášek, podle toho co mám, až se voda vydusí, přidáme vejce a udeláme míchanici. Vychladlou navršíme na maso, pevně svineme,, zajistíme jehlami a ovážeme nití. To co nám vypadne, v pohodě pak přidáme do pekáče k masu.
    Roládu zprudka ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme, přendáme do pekáče na sádlo, přidáme cibule na čtvrtky,podlejeme a přikryté pečeme v troubě, asi na 2OO st.
    do měkka. Občas přeléváme štávou, ke konci odklopíme a dopečeme .
    Maso vyndáme, pekáček přendáme na sporák a uděláme sosík : necháme vydusit na tuk, lehunce zaprášíme moukou,mícháme a podlejeme horkou vodou,seškrabujeme výpeček, povaříme. Nakonec přihodíme nakrájena rajčátka, ale nerozvařit !!! Můžeme dochutit třeba wosrchestrem, sojovkou, ale většinou není potřeba, všechny ingredience udělají báječnou chut.
    Attached Files
    Last edited by iris; 11.12.2009, 14:02.
    Iris

  • #2
    Iris ta nemá chybu,vypadá báječně!Díky za receptík!
    LENKA

    Comment


    • #3
      Iris, tak já můžu všechno od masa. Vypadá moc dobře Pá holka.
      Jana H.

      Comment

      Pracuji...
      X