Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Maďarský hrách

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Maďarský hrách

    20 dkg žlutého hrachu - uvařit
    10 dkg angl. slaniny
    1 větší cibule
    5 stroužků česneku
    malý rajský protlak
    půl kila brambor
    2 červené klobásy
    mletá paprika, kmín, sůl, pepř,
    1 lžíce sádla

    Slaninu, cibuli, klobásu - nakrájíme a orestujem. Vmícháme rajský protlak, papriku, trochu kmínu a nasekaný česnek. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
    Vše smícháme i s uvařeným hráchem, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou a dusíme v troubě, až brambory změknou. Já ke konci odkryla, aby se voda vypařila.

    V původním receptu bylo psáno, hrách uvařit do měkka. Až budu dělat příště, nechám jej tužší, byla z něj kaše. I tak to bylo moc dobré.
    Renata
Pracuji...
X