Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Masová směs na bramborák

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Masová směs na bramborák

    Všechny zdravím.Mám doma kuřecí maso a chtěla bych udělat k bramboráku masovou směs.Neznám
    žádnou.Nemáte někdo vyzkoušený recept?Vím,že jste tady šikovnýPředem moc děkuju.
    Mirča

  • #2
    Ahoj Mirčo, já dělávám směs : na nudličky nakrájené maso v misce okořením dle chuti - sůl, sušený česnek, sladká paprika, nějaké grilovací koření, posypu Solamylem a promíchám. Na pánvi na oleji osmahnu nakrájenou cibuli a česnek, přidám maso, promíchám, podliju troškou vody, případně vínem nebo pivem, vše dle chuti, a pod pokličkou dusím do změknutí masa. Já ještě přidávám nakonec kečup a sójovku. Kdo má rád, může si přidat houby, zeleninu, třeba papriku na nudličky a ještě podusit, aby paprika byla poloměkká, křupavá.
    Nebo můžeš zkusit maso v bramboráku, recept je myslím v Pečené slané - okořeněné naklepané plátky masa dát na vrstvu těsta na bramborák na rozpálené pánvi, pokrýt další vrstvou těsta, zmírnit plamen a pomalu smažit. Pak obrátit a pomalu dosmažit.
    Obojí mám vyzkoušené a je to moc dobré. Já ještě sypu strouhaným eidamem.
    Jinak se dá použít i recept Páteční kuřecí kousky ve videokuchařce od Ivanky, ty jsem dělala a super, je tam hodně fajn receptů.
    Ještě poslední možnost, ve vyhledávači nacvakat "masová směs".
    Receptů je spousta, tak jen si vybrat a vyzkoušet.
    Tak pak můžeš napsat, jak se povedlo a jak chutnalo.
    Hezkou neděli.
    Last edited by janina s.; 15.11.2009, 13:40.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Ahojky.Tak jsem maso nakrájela na kousky a přidala grilovací koření a solamyl.Maso jsem opekla na olivovým oleji potom vytáhla a udělala jsem zeleninu na čínu.Nakonec jsem všechno smíchala dohromady.Pochutnali jsme si.Ted tu oddychuju a potom půjdu vykoupat malýho.
      Měj se pěkně.

      Mirča

      Comment


      • #4
        Tak to je fajn, že chutnalo, to je důležité!
        Jinak příště zkus dotaz napsat do kolonky "Hledáte recept?", tam oko jiných rychleji nahlédne a rychleji poradí, protože já původně myslela, že v "Různé" je nějaký nový recept na masovou směs.
        Tak já zvědavec jsem koukla a ejhle - dotaz.
        Pěkný večer.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Dopoledne jsem kmitala.Uklízení,mytí oken a ještě malej,takže jsem to napsala v rychlosti.Ani mě to nenapadlo dát do kolonky "hledáte recept" tak to pro příště.Tak to jsem měla štěstí,že jsi zvědavec
          Měj se pěkně.

          Mirča

          Comment


          • #6
            Ahoj Mirčo, jsem ráda, žes to vzala dobře, tak jsem to taky myslela, aby tvůj dotaz někde "nezapadl" a dočkala ses co nejdřív odpovědi a rady.
            A důležité je taky, že sis poradila a chutnalo.
            Pěkný večer.
            anina s.

            Comment


            • #7
              jasně,že jsem to vzala dobře.neměla jsem důvod brát to špatně.taky jsem ráda,že se mi to povedlo.Nejsem tip,který rád experimentuje.Vtom je lepší manžel.Když vaří,tak rád vymýšlí.
              Přeju dobrou noc.

              Mirča

              Comment


              • #8
                Mirčo, to jsem ráda.
                Já naopak teď experimentuju a zkouším, co se dá, a pak "zařadím nebo vyřadím", Já jsem se právě před mnoha lety experimentovat a zkoušet a kombinovat bála a teď si to vynahrazuju.
                Pěknou dobrou.
                anina s.

                Comment


                • #9
                  Dobré ráno.Já se spíš bojím experimentovat.Vždycky si řeknu,že když se to nebude dát jíst,tak se to vyhodí.No a pak mi je líto těch surovin,tak radši neexperimentuju.Jsem baba,přiznávám se
                  Začíná zase vylézat sluníčko,tak snad bude pěkně.
                  Přeju pěkný den.

                  Mirča

                  Comment


                  • #10
                    Ahoj Mirčo, tak ze začátku zkus experimentovat u Ivančiných receptů.
                    Já když poprvé dělala stehna na medu nebo maso v zakysané smetaně, což předtím NIKDY, tak jsme všichni mlaskali.
                    Asi u nás jde o to, že i jiná chuť může chutnat a objevili jsme něco nového, jiného pro naše chuťové buňky, a upřímně, ještě jsem nikdy nic nevyhodila.
                    Tak odvaze zdar, ale jinak samo dle svých chutí.
                    anina s.

                    Comment


                    • #11
                      Ahojky.Tak dám na tebe a začnu experimentovatzačnu až bude víc času,ted jsem ráda,že stíhnu uvařit a letím do práce.Do konce roku mám hodně nabytý.Jsem ráda aspon se nenudím.Už dlouho jsem neměla takový práce.Měj se pěkně.

                      Mirča

                      Comment


                      • #12
                        Ahoj Mirčo, tak tě povzbuzuju a ať se daří.
                        Já taky vařím, co jsem ještě nezkoušela, jen když mám čas, jinak mám ranní do 14 hod. a odpolední na 10.30 hod, tak někdy taky vařím rychle a jednoduše.
                        Ale kdybych měla móře času, tak jedu podle Ivančiných receptů odshora dolů.
                        Protože opravdu, co jsem podle ní zkoušela, mělo vždy úspěch.
                        A o to myslím jde, zkoušet nové chutě a kombinace, ať nejíme to samé dokola (myslím moji rodinu).
                        Tak pak někdy napiš, jak se daří.
                        Papa.
                        anina s.

                        Comment


                        • #13
                          Ahoj.Děkuju za povzbuzení.Abych pravdu řekla,tak díky Ivance jsem se ve vaření zlepšila.Člověk se pořád má co učit.Já měla uspěch taky až na jeden recept.Byl to ten květák v těstíčku ten nám moc nechutnal,ale jinak byl uspěch vždycky.Tak vaření zdar.
                          Měj se pěkně a já zase napíšu jak se daří.

                          Mirča

                          Comment


                          • #14
                            Původně odeslal Mirča Zobrazit příspěvek
                            Ahoj.Děkuju za povzbuzení.Abych pravdu řekla,tak díky Ivance jsem se ve vaření zlepšila.Člověk se pořád má co učit.Já měla uspěch taky až na jeden recept.Byl to ten květák v těstíčku ten nám moc nechutnal,ale jinak byl uspěch vždycky.Tak vaření zdar.
                            Měj se pěkně a já zase napíšu jak se daří.

                            Mirča
                            Ahoj Mirčo, jestli nevadí, že se ptám, proč květák nechutnal?
                            Jinak květák máte rádi?
                            Já jen, že já ho nevařím, obalím v těstíčku a strouhance a ufrituju a pro nás ( kromě kluka ) je to mňamka, někdy lepší než řízek.
                            Krásně křupavý a "květákový".
                            Dobrou.
                            anina s.

                            Comment


                            • #15
                              Ahoj janino.Můžeš se zeptat.Nic mi to neřikalo,radši bych si dala klasiku (mouka,vejce a strouhanka).Kdybych si měla vybrat,tak si raději dám klasiku.
                              Klasika je klasika.Jinak mě malý nejí květák a manžel ho nemusí taky.Takže jsem jediná co ho jí.Pánové si raději dají maso a klobásu
                              Ted mi malej moc nechce jíst,nevím co to má za období.Tak u jídla řve,no máme veselo.
                              Jsem tu na skok a odpoledne zase jdu do práce.Měj se pěkně.

                              Mirča

                              Comment

                              Pracuji...
                              X