Krakonošův dlabenec
Masová směs: 500 g plecka, 200 g točeňáku, 1 cibule, 200 g žampionů nebo čerstvých hub, sůl, pepř, 2-3 lžíce kečupu, olej, 200 g cihly.
Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.
Na bramboráky:
Asi 750 g syrových srouhaných brambor, česnek podle chuti, 2 vajíčka,polohrubá mouka podle potřeby na zahuštění těsta,sůl, pepř, kmín, majoránka a 2 lžíce posekané petrželky. Vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.
Masová směs: 500 g plecka, 200 g točeňáku, 1 cibule, 200 g žampionů nebo čerstvých hub, sůl, pepř, 2-3 lžíce kečupu, olej, 200 g cihly.
Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.
Na bramboráky:
Asi 750 g syrových srouhaných brambor, česnek podle chuti, 2 vajíčka,polohrubá mouka podle potřeby na zahuštění těsta,sůl, pepř, kmín, majoránka a 2 lžíce posekané petrželky. Vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.