Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vepřové na mrkvi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vepřové na mrkvi

    Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme okořeněné naklepané vepřové plátky, podlijeme vodou, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a dusíme do změknutí masa, ASI 30 minut.
    Zahustíme záklechtkou, povaříme, případně dochutíme.
    Příloha - brambory nebo kdo má co rád ( rýže, těstoviny...).

    Maso samozřejmě můžeme použít i kuřecí.


    Click image for larger version

Name:	vepřové na mrkvi.jpg
Views:	1
Size:	123.8 KB
ID:	147784
    Last edited by janina s.; 22.09.2013, 02:53.
    anina s.

  • #2
    Ahoj Janino,
    já dělám vepřo v mrkvi poměrně často, protože to jí i děti a dělám to takto:

    osmažím cibuli,
    na ní osmažím maso nakrájené na kostky,
    posypu gulášovým kořením,
    dám masox,
    dosolím, opepřím
    a zaliju vodou jen aby bylo maso ponořené
    (vlastně jako na guláš)

    Před úplným změknutím masa dám docela dost mrkve nastrouhané nahrubo (mrkev zmenší svůj objem), ještě chvíli dusím, až je vše měkké, zahustím cca jednou lžící tmavé instatní jíšky a hotovo. Ale myslím, že by se ani zahušťovat nemuselo, ale my to tak máme rádi.

    K tomu vařené brambory.
    Gábina

    Comment


    • #3
      Ahoj Gábi, to je asi taky dobrota. Já to dnes vařila, protože mám ještě mrkev a pořád jsem uvažovala, jaké jiné jídlo z masa udělat.
      Jsem v některých věcech moc nerozhodná...
      Někdy zkusím tu hotovou jíšku, ještě jsem ji nekupovala.
      Pěkný večer.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Ahoj Jani,
        já tu hotovou jíšku mám pořád doma, ale jen s ní dohušťuju třeba bramboračku nebo jiný hustý jídla (dám třeba jen jednu lžíci). Do guláše, omáček a podobně dělám normálně mouku s vodou
        Gábina

        Comment

        Pracuji...
        X