Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Španělák z mletého masa

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Španělák z mletého masa

    Španělák z melého masa
    500g mletého masa, cibule,česnek,sůl,pepř,vejce,majoránka,mléko,strou hanka,
    Náplň:vajíčko uvařené natvrdo,1 malá mrkev,kyselá okurka,50 g měkkého salámu,100 g slaniny,cibule,hořčice

    Na omáčku:
    zbytek slaniny,cibule,olej nebo sádlo,hořčice,hladká mouka
    Postup: Z mletého masa připravíme klasickou sekanou. Z ní kousek odebereme a vytvarujeme plátek jako na klasický španělský ptáček. Ten potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko rozdělíme na čtvrtky, mrkev, okurku, slaninu a salám rozkrájíme na nudličky, cibuli na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
    Mezi tím si pomalu připravujeme omáčku. Na olej nebo sádlo dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálíme! Potom přidáme hladkou mouku, umícháme jíšku, zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Omáčku musíme míchat, aby se nepřipálila. Nakonec přidáme lžíci hořčice a osolíme, můžeme přida i trochu pepře. Kdo nechce cibulku v omáčce, může omáčku přecedit nebo rozmixovat.
    Jako příloha je vhodná rýže.
    Attached Files
    Jana H.
Pracuji...
X