Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Selská směs

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Selská směs

    Selská směs
    750 g vepřového plecka,2 větší cibule,150 g točeného salámu,150 g uzeného plecka,1 zelená paprika, 200 g žampionů,1 větší mrkev,200 ml smetany,sůl,mletý pepř,olej,špetka provansálského koření,1 lžička koření gyros,špetka kari koření,kostka silného bujónu Knorr,150 g sýra Niva
    Na olej osmažíme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a uzené plecko. Osolíme, přidáme pepř, kostku bujónu a ostatní koření a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme troškou vody. Když je maso skoro hotové přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nakrájené žampiony a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme smetanu a necháme ještě chvilku provařit. Na talíři posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou.
    Jako příloha se hodí rýže, hranolky, krokety atd.
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    Re: Selská směs

    Tohle musí být moc dobré, hned bych si to dala. Dneska už jsem po obědě, ale o víkendu se pokusím tento recept zrealizovat. Dík za nápad. Martinka

    Comment


    • #3
      Re: Selská směs

      Takováhla bašta, to jo, to já můžu. Věrka. :P
      Věrka.

      Comment


      • #4
        Re: Selská směs

        Ahoj Jani H. i zde,

        mam to veprove maso,ktere jsem si vyndala z mrazaku a tak premyslim co uvarim zitra.Toto take nevypada spatne,ale jen mi jde o ten syr.Bez toho syru to asi nema cenu delat,protoze to nebude mit tu spravnou chut,ale jde o to,ze jsem nikdy NIVU nejedla.Jak chutna NIVA?Nezlob se za otravovani,ale ja jsem syrg zacala jist asi pred rokem a zatim jim jen platkove - swiss,mozzarelu,ale rada vyzkousim dalsi.Da se ta chut vubec popsat?
        Renda

        Comment


        • #5
          Re: Selská směs

          Ahoj Rendi, já to neumím popsat, ale je slanější, trochu jako smradlavější, něco jako slaboučký Romadúr. Je to úplísňový sýr, jestli to pomůže. Ten povrch je takový jako u Romadúra. Originál je taky francouzský, ale kdybys mě zabila, tak si nevzpomenu. Možná, že než to budeš číst, že mi to dojde. Jinak tam být nemusí, ale s ním mi to moc chutná. Jinak, ráda pomůžu, když to budu umět. :P Tak pá. J.H.
          Jana H.

          Comment


          • #6
            Re: Selská směs

            Ahoj Rendo,
            tak jsem zjistila, že mám pěknou sklerózu, taky jsem si nemohla vzpomenout jaký je francouzský originál od Nivy jako Jana H.
            Chodila jsem po bytě a syn se mi divil, že si to nedám do vyhledávače a nepodívám se na internetu. Ale moje kuchařská čest nechtěla dovolit takové ponížení, že si nemůžu vzpomenout na tak známý sýr
            Nakonec jsem podlehla na na vyhledávači Wikipedia je to napsané jak v češtině, tak v angličtině. Je to Roquerort /my mu říkali česky rokfórt/ Je to takový o hodně lepší brácha té naší Nivy. Nevím jestli tam u vás něco takového seženeš. Takže Tě zdravím, doufám, že jsem alespoň trochu pomohla.
            HankaP

            Comment


            • #7
              Re: Selská směs

              Ahoj Rendo,
              tak jsem zjistila, že mám pěknou sklerózu
              Taky jsem si nemohla vzpomenout jak se ten francouzský originál sýra od naší Nivy jmenuje jako Jana H.
              Chodila jsem po bytě a syn se mi divil, že to nedám do vyhledávače a nepodívám se na internet. Ale moje kuchařská čest mi nechtěla dovolit, říkala jsem si, že je to ostuda, nevzpomenou si sama na tak známý sýr.
              Nakonec jsem se podívat musela Najdeš to na vyhledávači Wikipedia, jak v češtině, tak v angličtině - je to Roquefort- česky jsme mu říkali rokfórt, je to takový o hodně lepší brácha naší Nivy.
              Nevím, jestli tam u vás něco takového dostaneš, ale snad ti to bude alespoň k něčemu. Zdravím Hanka
              HankaP

              Comment


              • #8
                Re: Selská směs

                Už zase blbnu, nejdříve mi ta prní zpráva někam zmizela a teď se odeslaly obě, tak se omlouvám
                HankaP

                Comment


                • #9
                  Re: Selská směs

                  Jó Hani, to je ono. Dík snad to pomůže. J.H.
                  Jana H.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Selská směs

                    Tak jsem dnes dělala k obědu selskou směs jenom jsem ji trochu jinak upravila nedala jsem houby, protože je syn nejí a dala trochu jiné koření, ďábelskou směs a podobně bylo to pěkně ostré a manželovi se synem moc chutnalo ta niva na tom nemá chybu Zdena
                    ZDENKA

                    Comment


                    • #11
                      Re: Selská směs

                      Zdeni dík, dobrá zpráva vždycky potěší.J.H.
                      Jana H.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Selská směs

                        Ahoj Jani,
                        selská směs je zajímavá a ráda dělám taková masa. Jak jsem se dočetla, tak je to takový sosík nebo trošku zahustíte moukou a uděláte více šťávy. Nivu znám a hodně jí kupuji. Dělám takovou podobnou omáčku cikánskou.
                        Zdravím
                        JZ

                        Comment


                        • #13
                          Re: Selská směs

                          Ahoj Jani,tak si slintám do klávesnice ,hm to bych si hned dala,jak to půjde, hned vyzkouším a bude jedno nové jídlo.Musí to tedy být žrádýlko,úplně to cítím na jazyku.Nechám si o tom tedy, alespoň zatím, zdát.Sakramentskej žlučník!!! To je fakt bezva nápad,díky. :P :P :PJinak, Kastrůlek, taky bezva.Ahojky
                          Hančí

                          Comment

                          Pracuji...
                          X