Na jedlo budeme potrebovať:
1kg jelenieho stehna,
údenú slaninku, 5-6 strúčikov cesnaku,
za lyžicu hladkej múky, alebo solamylu,
soľ, mleté čierne korenie, korenie na zverinu,
repkový olej, celá rasca,
rajčiakový pretlak.
1lyžicu ríbezľového džemu,
3 kolieska citrónu aj s kôrou,
3dcl hovädzieho vývaru,
2 bobkové listy, 4ks nového korenia,
1veľkú cibuľu.
Jelenie mäso umyjeme, odblaníme, osušíme a prešpikujeme so slaninou a cesnakom . Osolíme, okoreníme čiernym korením a korením na zverinu, poprášime múkou a rýchlo orestujeme.
V tlakovom hrnci na repkovom oleji zasmažíme na drobno pokrájanú cibuľku, rascu,3 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 lyžicu ríbezľového džemu ,pokrájaný stúčik cesnaku. Pridáme bobkový list, nové korenie a hovädzí vývar. Pridáme orestované mäso a dusíme v tlakovom hrnci 45min. Podávame so zemiakmi, alebo ryžou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
1kg jelenieho stehna,
údenú slaninku, 5-6 strúčikov cesnaku,
za lyžicu hladkej múky, alebo solamylu,
soľ, mleté čierne korenie, korenie na zverinu,
repkový olej, celá rasca,
rajčiakový pretlak.
1lyžicu ríbezľového džemu,
3 kolieska citrónu aj s kôrou,
3dcl hovädzieho vývaru,
2 bobkové listy, 4ks nového korenia,
1veľkú cibuľu.
Jelenie mäso umyjeme, odblaníme, osušíme a prešpikujeme so slaninou a cesnakom . Osolíme, okoreníme čiernym korením a korením na zverinu, poprášime múkou a rýchlo orestujeme.
V tlakovom hrnci na repkovom oleji zasmažíme na drobno pokrájanú cibuľku, rascu,3 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 lyžicu ríbezľového džemu ,pokrájaný stúčik cesnaku. Pridáme bobkový list, nové korenie a hovädzí vývar. Pridáme orestované mäso a dusíme v tlakovom hrnci 45min. Podávame so zemiakmi, alebo ryžou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.