Oznámení

Collapse
No announcement yet.

špikované jelenie v tlakovom hrnci

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • špikované jelenie v tlakovom hrnci

    Na jedlo budeme potrebovať:
    1kg jelenieho stehna,
    údenú slaninku, 5-6 strúčikov cesnaku,
    za lyžicu hladkej múky, alebo solamylu,
    soľ, mleté čierne korenie, korenie na zverinu,
    repkový olej, celá rasca,
    rajčiakový pretlak.
    1lyžicu ríbezľového džemu,
    3 kolieska citrónu aj s kôrou,
    3dcl hovädzieho vývaru,
    2 bobkové listy, 4ks nového korenia,
    1veľkú cibuľu.
    Jelenie mäso umyjeme, odblaníme, osušíme a prešpikujeme so slaninou a cesnakom . Osolíme, okoreníme čiernym korením a korením na zverinu, poprášime múkou a rýchlo orestujeme.
    V tlakovom hrnci na repkovom oleji zasmažíme na drobno pokrájanú cibuľku, rascu,3 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 lyžicu ríbezľového džemu ,pokrájaný stúčik cesnaku. Pridáme bobkový list, nové korenie a hovädzí vývar. Pridáme orestované mäso a dusíme v tlakovom hrnci 45min. Podávame so zemiakmi, alebo ryžou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
Pracuji...
X