1 lžíce oleje
2 lžíce másla
3 plátky kuřecího masa
1/2 plechovky kokosového mléka
1 dcl smetany na vaření
cukr, sůl, pepř
rozinky
arabské koření
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a zprudka osmažíme maso, posypeme trochou cukru (asi tři větší špetky),okořeníme arabským kořením, přidáme rozinky a necháme chvilku karamelizovat. Podlejeme kokosovým mlékem a smetanou a necháme prohřát. Podáváme s těstovinou, chlebem, rýží či pečenýma bramborama.
Koření používám Garam masala, ikdyž je spíše indické. Rozinky vynechávám úplně.
Kdo má rád exotické chutě, zkuste. Tato dobrota chutná dokonce i mojí mamince, která je zastáncem tradiční české kuchyně.
Dobrou chuť
Hanka
2 lžíce másla
3 plátky kuřecího masa
1/2 plechovky kokosového mléka
1 dcl smetany na vaření
cukr, sůl, pepř
rozinky
arabské koření
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a zprudka osmažíme maso, posypeme trochou cukru (asi tři větší špetky),okořeníme arabským kořením, přidáme rozinky a necháme chvilku karamelizovat. Podlejeme kokosovým mlékem a smetanou a necháme prohřát. Podáváme s těstovinou, chlebem, rýží či pečenýma bramborama.
Koření používám Garam masala, ikdyž je spíše indické. Rozinky vynechávám úplně.
Kdo má rád exotické chutě, zkuste. Tato dobrota chutná dokonce i mojí mamince, která je zastáncem tradiční české kuchyně.
Dobrou chuť
Hanka