Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vepřové řízky na smetaně, zapečené s bramborem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vepřové řízky na smetaně, zapečené s bramborem

    1/2 kg vepřového masa (kýty,kotlet)
    1 kg bramor
    250-400 ml smetany (12%)
    3 cibule
    mletý pepř
    sůl
    bazalka



    Maso nakrájíme na malé medailónky, osolíme, okořeníme špetkou pepře a posypeme bazalkou (pro zjemnění chuti, možno přidat velmi malou špetičku sušeného tymiánu) a necháme odležet s pár kapkami oleje v misce.
    . Zatím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky (0,5cm-NE CHIPSY!!!).
    Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.
    Připravíme si plech potřený olejem.
    Odleželé medailónky opečeme na pánvi a klademe na připravený plech.
    Na ně potom klademe bramborové plátky a prstýnky z cibule. Zalijeme smetanou a dáváme do trouby předehřáté na 180-200 stupňů. Až brambory a cibule změknou (15-20 minut) podáváme.
    Attached Files
Pracuji...
X