1/2 kg vepřového masa (kýty,kotlet)
1 kg bramor
250-400 ml smetany (12%)
3 cibule
mletý pepř
sůl
bazalka
Maso nakrájíme na malé medailónky, osolíme, okořeníme špetkou pepře a posypeme bazalkou (pro zjemnění chuti, možno přidat velmi malou špetičku sušeného tymiánu) a necháme odležet s pár kapkami oleje v misce.
. Zatím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky (0,5cm-NE CHIPSY!!!).
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.
Připravíme si plech potřený olejem.
Odleželé medailónky opečeme na pánvi a klademe na připravený plech.
Na ně potom klademe bramborové plátky a prstýnky z cibule. Zalijeme smetanou a dáváme do trouby předehřáté na 180-200 stupňů. Až brambory a cibule změknou (15-20 minut) podáváme.
1 kg bramor
250-400 ml smetany (12%)
3 cibule
mletý pepř
sůl
bazalka
Maso nakrájíme na malé medailónky, osolíme, okořeníme špetkou pepře a posypeme bazalkou (pro zjemnění chuti, možno přidat velmi malou špetičku sušeného tymiánu) a necháme odležet s pár kapkami oleje v misce.
. Zatím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky (0,5cm-NE CHIPSY!!!).
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.
Připravíme si plech potřený olejem.
Odleželé medailónky opečeme na pánvi a klademe na připravený plech.
Na ně potom klademe bramborové plátky a prstýnky z cibule. Zalijeme smetanou a dáváme do trouby předehřáté na 180-200 stupňů. Až brambory a cibule změknou (15-20 minut) podáváme.