Ingredience: 250 g krůtích prsou, 400 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 kyselé jablko, 1 lžíce olivového oleje,
1 lžička majoránky, 1 lžička sladké mleté papriky, 100 ml zeleninového vývaru,
1 brambor, 100 g kysané smetany, sůl, mletý pepř, 1 zelená paprika, 1 červená paprika,
1 lžíce přepuštěného másla, 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Postup: Kysané zelí pokrájíme (pokud není dostatečně jemně nakrájené), cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme majoránkou, mletou papriku, kysané zelí a nakrájené jablko. Zalijeme vývarem, promícháme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou.
Zatím oloupeme a omyjeme brambor, jemně ho nastrouháme a zamícháme do zelí.
Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, promícháme a znovu přivedeme do varu.
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na větší kousky.
Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso a papriky na něm smažíme asi 5 minut.
Poté osolíme a vmícháme do zelí.
Před podáváním tento netypický guláš posypeme nasekanou zelenou petrželí.
Zkopír. z emailu.
1 lžička majoránky, 1 lžička sladké mleté papriky, 100 ml zeleninového vývaru,
1 brambor, 100 g kysané smetany, sůl, mletý pepř, 1 zelená paprika, 1 červená paprika,
1 lžíce přepuštěného másla, 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Postup: Kysané zelí pokrájíme (pokud není dostatečně jemně nakrájené), cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme majoránkou, mletou papriku, kysané zelí a nakrájené jablko. Zalijeme vývarem, promícháme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou.
Zatím oloupeme a omyjeme brambor, jemně ho nastrouháme a zamícháme do zelí.
Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, promícháme a znovu přivedeme do varu.
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na větší kousky.
Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso a papriky na něm smažíme asi 5 minut.
Poté osolíme a vmícháme do zelí.
Před podáváním tento netypický guláš posypeme nasekanou zelenou petrželí.
Zkopír. z emailu.