Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kuřecí svíčková

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kuřecí svíčková

1 kuře,3 větší mrkve,2 střední petržele,1 menší celer,10 kuliček celého pepře,10 kuliček nového koření,10 kuliček jalovce,bobkový list,tymián,špek,1 citrón,sůl,ocet,500 ml smetany, hladká mouka, 1/2másla,cibule.

Postupo hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu octa a necháme vařit, až je kuře měkké.
    Pak vyndáme uvařené kuře a zeleninu, do kastrolu dáme rozpustit máslo a na něj dáme orestovat na plátky nakrájenou zeleninu. Když je zelenina orestovaná, zalijeme ji přecezeným vývarem. Zeleninu i s vývarem opět přecedíme do hrnce tak, aby zelenina zůstala v sítku. Zeleninu, citrón a špek postupně dáváme do mixeru a pořádně rozmixujeme. Přidáme do vývaru a zahustíme smetanou s hladkou moukou a ještě chvilku povaříme. Na konec dochutíme podle potřeby solí nebo komu se zdá kyselejší, tak cukrem.
    Kuře obereme a uděláme jednotlivé porce. Podáváme s knedlíky.
    Takto vařívala svíčkovou maminka. Já jsem vyzkoušela hodně receptů z kuchařek, ale vždy jsem se vrátila k tomuto postupu.
    Attached Files
    Jana H.

Re: Kuřecí svíčková

Jani tak vidím, že naše rodina není tak ujetá, když chce aby jsemtéměř všechny omáčky dělala z kuřecího a tu svíčkovou jsem sice dělala z hovězího, ale jinak používám kuřecí. :P Ivana
    Ivana M

Comment

Néé Ivo to,určitě není. Maminka ji vařila z králíka a já jsem ji dělala z nutrie, ale tu jsem nejedla. Dělá se ze všeho možného, přeci i ze sekaný.
      Ivo, už zdravá? Tio jsem ráda, to vám přeju. Jana H.
      Ivo, zítra přidám recept na Španělský ptáček ze sekaný. To už jsem nevěděla , co mám vařit, tak jsem takhle blbla, ale chuťově to byly španěláky. Tak se opatrujte.
      Jana H.

Comment

jani jak tam ukladas tu fotku

Comment

Eviku najeď na Kuře se zelím a jogurtem. Tam jsem ti pslala odkazy. Je to jednuché. Ivana tam psalal postup. Ahoj.
          Jana H.

Comment

Napiš, jak se ti to povedlo.
            Jana H.

Comment

Eviku kecám, najeď na připomínky k webu a pak na foto. Když zadáš recept dej přílohy a hledat. Je to jednuché.
              Jana H.

Comment

Pracuji...
              X