Rozhodl jsem se zveřejnit recept na pravé špagety carbonara, tak jak se skutečně dělají v itálii.
Ingredience na cca 4 střední porce:
500g špaget - nejlépe se osvědčily panzani
Plísňový syr s modrou plísní - 100g
4 vejce
100g šunky krájené na plátky
1 větší cibule
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
petrželku na posypání
Z vlastní zkušenosti vím že špagety není nutné nijak dochucovat, ale kdyby přece jen, pořiďte si navíc 50g parmazánu.
Postup:
Uvaříme špagety v osolené vodě, po uvaření vodu slejeme.
V tom samém kastrůlku jako jsme dělali špagety si rozehřejem olivový olej. Než se olej rozehřeje, nakrájíme si cibulku velmi na drobno, opravdu na co nejdrobnější kousky, dáme ji na olej zesklovatět, po té co cibulka zesklovatí, přídáme do kastrůlku šunku nakrájenou na čtverečky přibližně 1x1 cm. Necháme asi půl minutky.Poté nastrouháme do kastrůlku plísnový sýr, a necháme ho rozpustit. Až se nám sýr rozpustí, vložíme do kastrolu zpět uvařené špagety, lehce zamícháme, rozlisujem k nim česnek, v misce rozmícháme vajíčka a nalijeme je na špagety. Mícháme špagety dokud se vajíčko trochu nesrazí a sýr není obalen na každé špagetě. Podáváme teplé, jelikož jakmile to vychladne ta sýr ztvrdne a nedá se to téměř jíst.
Ještě před podáváním ochutnejte, a pokud by vám to příšlo málo slané tak tam dostrouhejte odpovídající množství parmazánu.
Dobrou chuť
Ingredience na cca 4 střední porce:
500g špaget - nejlépe se osvědčily panzani
Plísňový syr s modrou plísní - 100g
4 vejce
100g šunky krájené na plátky
1 větší cibule
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
petrželku na posypání
Z vlastní zkušenosti vím že špagety není nutné nijak dochucovat, ale kdyby přece jen, pořiďte si navíc 50g parmazánu.
Postup:
Uvaříme špagety v osolené vodě, po uvaření vodu slejeme.
V tom samém kastrůlku jako jsme dělali špagety si rozehřejem olivový olej. Než se olej rozehřeje, nakrájíme si cibulku velmi na drobno, opravdu na co nejdrobnější kousky, dáme ji na olej zesklovatět, po té co cibulka zesklovatí, přídáme do kastrůlku šunku nakrájenou na čtverečky přibližně 1x1 cm. Necháme asi půl minutky.Poté nastrouháme do kastrůlku plísnový sýr, a necháme ho rozpustit. Až se nám sýr rozpustí, vložíme do kastrolu zpět uvařené špagety, lehce zamícháme, rozlisujem k nim česnek, v misce rozmícháme vajíčka a nalijeme je na špagety. Mícháme špagety dokud se vajíčko trochu nesrazí a sýr není obalen na každé špagetě. Podáváme teplé, jelikož jakmile to vychladne ta sýr ztvrdne a nedá se to téměř jíst.
Ještě před podáváním ochutnejte, a pokud by vám to příšlo málo slané tak tam dostrouhejte odpovídající množství parmazánu.
Dobrou chuť
Comment